Yüksekoava'da DBP kongresi yapıldı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde DBP İlçe Örgütü 4'üncü Olağan Kongresi yapıldı.

Yüksekoava'da DBP kongresi yapıldı
Yüksekova ilçesinde Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İlçe Örgütü 4'üncü Olağan Kongresi'ni gerçekleştirdi. Avaşin Parkı'nda yapılan kongreye HDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, Hakkari, Yüksekova, Şemdinli, Esendere, Çukurca, Büyükçiftlik belediye eş başkanları, Demokratik Toplum Meclisleri'nin eş başkanları, Barış Anneleri Meclisi üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve 300 delege katıldı.

Kongrede katılımcılardan demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına saygı duruşunda yapıldı. 

Faaliyet ve mali raporun okunmasından sonra konuşan DBP İl Eş Başkanı Musa Çiftçi, Kobanê'de yaşananlara dikkat çekerek, AKP Hükümeti'nin DAİŞ'e verdiği desteği hatırlattı. Çiftçi, "AKP neyse DAİŞ'te odur. AKP'nin IŞID'e verdiği desrtek artık aşina olmuştur" dedi.

Konuşmacılar'dan DBP MYK üyesi Selçuk Aktun da Kürt halkının sürekli katliamlardan geçildiğine, ülkesinin Ortadoğu'da 4 parçaya bölündüğüne işaret ederek, "Sömürülmüş bir halk sömürülmeye devam ediliyor. Çok ağır bedellerle belli kazanımlar var. Ancak bu hükümet kazanılmış haklara saygı duymamaktadır. Bu nedenle mücadelede kadrosal duruşu sağlayan, örgütleyen, yetiştiren bir güç haline gelmeliyiz" diye konuştu. 


Belediye Eş Başkanı Ruken Yetişkin ise 25 Kasım'da yapılacak yürüyüşe katılım çağrısı yaparak dile getirdi.Kongre sonunda seçilen eş başkanların isimleri belli oldu.Seçilen eş başkanların isimleri iki liste seçilmlerinde ise şunlar:Evliya Alkan ve Öznur Canan olarak seçildi.















Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2014, 10:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER