Yüksekova ve Batman’da Kobanê eylemi

Yüksekova ile Batman’da gençler Rojava'nın Kobanê Kantonu'na dönük IŞİD çetelerinin saldırıları kınamak ve Kobanê direnişine destek vermek için eylem yaptı.

Yüksekova ve Batman’da Kobanê eylemi
Yüksekova ile Batman’da gençler Rojava'nın Kobanê Kantonu'na dönük IŞİD çetelerinin saldırıları kınamak ve Kobanê direnişine destek vermek için eylem yaptı.


Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde iftardan sonra Cengiz Topel Caddesi, eski cezaevi kavşağında bir araya gelen gençler yollara barikat kurarak ateş yakıp slogan attı. Gençlere Türk özel harekat timleri ve polis, TOMA ve akrep tipi araçlarla saldırdı. 

Gençler gaz bombalı saldırıya taş, havai fişek ve molotofkokteylileriyle karşılık verdi. Sahura kadar süren olaylar Kışla, Güngör, Esentepe, Yenimahalle ve Kaniheyder mahalleleri ile Dağlıca yol kavşağında sürdü.

Polisin sürekli havaya ateş açtığı olaylarda gençler de ses bombaları ile karşılık verdi. Gaz bulutu altında kalan ilçede halk evlerinden çıkamadı. Atılan gaz bombaları nedeniyle çok sayıda evin camları kırılırken, maddi hasar meydana geldi.

Olaylar nedeniyle Van, Esendere ve Şemdinli karayolundaki araç trafiği kesildi, yüzlerce araç sahur saatine kadar yollarda kaldı.

BATMAN’DA MEŞALELİ YÜRÜYÜŞ

Batman'da ise Yurtsever Demokratik Gençlik- Hareketi (YDG-H) üyeleri, Rojava'nın Kobanê Kantonu'na dönük IŞİD çetelerinin saldırıları kınamak ve Kobanê direnişine destek vermek için meşaleli yürüyüş düzenledi.

Çay Mahallesi'nde toplanan yüzleri kapalı YDG-H üyeleri, meşalelerini yakarak, yürüyüşe geçti. Yürüyüşte "Em berxwedana Kobanê slav dikin" pankartı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posteri, KCK, PKK ve YDG-H bayrakları açılırken, askeri nizamda yürüyen gençler, sık sık "Bijî Serok Apo", "Bijî berxwedana Kobanê", "Kurdîstan dê ji bo DAÎŞ'ê bibe goristan" ve "Bijî berxwedana YPG" sloganları attı. Gençlerin yürüyüşüne çevrede bulunan mahalleliler tarafından alkışlarla desteklendi.

Yaklaşık 4 kilometre devam eden yürüyüş Yeşiltepe Mahallesi'nde bulunan Mele Ebdulahê Timoqî Park'ında sona erdi.

Parkta bir süre daha bekleyişlerini sürdüren gençler, daha sonra eylemlerini sonlandırdı. 

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2014, 21:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER