Yüksekova'da ikinci yıkım: Onlarca ev yıkılıyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde konut yapılacak mevkide bulunan onlarca ev yıkılıyor.

Yüksekova'da ikinci yıkım: Onlarca ev yıkılıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ilçenin Esenyurt mahallesinde yapılması planlanan konutlar için geçtiğimiz günlerde başlayan kazı çalışmaları devam ediyor. Daha önce birinci etap konutlar için kazı çalışması başlatılırken önceki gün İkinci etap için de ilk kazı başladı.

BİRÇOK EV YIKILACAK

Önceki yıl ilan edilen sokağa çıkma yasağında evleri ağır hasar gören vatandaşlar için yapılması planlanan konutlar için tapusuz olduğu gerekçesiyle söz konusu mevkiide bulunan birçok ev de yıkılacak.

'MECBUREN İMZALADIK'

Söz konusu mevkiide evleri bulunan vatandaşlar, arsalarının tapusu olmadığı için mecburen getirilen ekspertiz raporlarını veya sözleşmeleri mecburen imzalamak ve evlerinin yıkılmasına rıza göstermek zorunda kaldıklarını söylediler. Kendilerine "izin vermeseniz bile tapunuz olmadığı için evleriniz yine de yıkılır" dendiği için başka çarelerinin kalmadığını belirten vatandaşlar tüm girişimlerinin de sonuçsuz kaldığını söylediler.

Mahalle sakinleri, "Evlerin maddi değeri değil, harcadığımız emekler önemli. Çocuklarımızla burada yaşıyoruz, binbir hayalimiz vardı. Bir sürü meyve ağacı ekmişiz, milyarlarca lira parayla arsa aldık. Müstakil evimiz varken şimdi aylarca kiralarda kalacağız ve sonuçta bir apartman dairesine tıkanacak hayallerimiz" diyor.  

Daha önce yıllardır üzerinde bulundukları araziler için yetkililer tarafından defalarca tapu sözü verilmesine rağmen tapularının çıkarılmadığını ve bu nedenle de mağdur olduklarını belirten vatandaşlar ortada kaldı. 

MİLYONLARCA LİRALIK ARAZİLERE TEK KURUŞ ÖDENMİYOR: TAPUNUZ YOK!

Müstakil ev ve arslaarı varken dairelere mecbur kaldıklarını belirten vatandaşlar yapacak birşeylerinin olmadığını söylerken söz konusu mevkide milyonlarca lira vererek arazi satın alan vatandaşlara ise 'arazinin tapusuz olduğu' gerekçesiyle hiçbir ödeme yapılmayacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin 18 Ağustos 2016 tarihinde Yüksekova ziyareti sırasında mahallelerine geldiğini belirten vatandaşlar, "Sayın Bakan o zaman burayı uygun görmemişti. Hatta biz o zaman kendisine evlerimizin yıkılmasını istemediğimizi söylemiştik, kendisi de "İnşallah yıkılmayacak" diye karşılık vermişti. Hatta kendisi de o zaman buraları uygun görmemişti. Her nedense sonradan planlar değiştirildi ve olan yine garibana oldu" dediler. 

Mağdur olduklarını belirten arsa sahipleri yetkililerden mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor. / Yüksekova Haber

img_6885.jpgimg_6867.jpg

yikim-001.jpg

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2017, 19:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER