Yüksekovalılar Ramazan ayını yıkıntıların arasında geçirecek

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırılmasının ardından geri dönen vatandaşlardan bazıları, gidecek yeri olmadığı için enkaz halindeki evlerinde Ramazan ayını geçirecekler.

Yüksekovalılar Ramazan ayını yıkıntıların arasında geçirecek
 Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, 13 Mart’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı 30 Mayıs itibari ile gündüzleri kaldırıldı. Yasağın ardından ilçeye dönen birçok vatandaş, evinin enkazı ile karşılaştı. Birçok aile, evi yıkıldığı için tekrar çevre il ve ilçelere göç ederken, bazı vatandaşlar da gidecek yerleri olmadığını söyleyerek yıkıntıların arasına yerleşmeye başladı.

mek1.jpg

"BENİM VE BÜTÜN YAKINLARIMIN EVLERİ YIKILMIŞ"

Cumhuriyet Mahallesi’nde yıkık evinde kalma kararı alan Cahit Tüner isimli vatandaş, "Gidecek yerimiz olmadığı için yıkılan evimizin rutubetli bodrumunda kalmak zorundayız. Bu etraftaki evlerden de biri ağabeyimin, biri de amcamın evi. Tüm yakınlarımızın evleri yıkılmış durumda. Gidecek bir yerimiz yok. Nasıl geçineceğiz bilmiyorum. Bu evleri zar-zor yapmıştık. Şimdi bu halde. Şu anda halimiz perişan. Ramazan ayında burada kalacağız. Başka gidecek yerimiz yok. Burası babamın toprağı, dedemin toprağı bu saatten sonra başka bir yere gidemem" dedi.

Kaldığı bodrumda yere serdiği yatağında uyumaya çalışan başka bir vatandaş ise,  kalacak yerlerinin olmadığını belirterek, yetkililerden barınma sorunu yaşayan ailelere çadır veya konteyner yardımında bulunmalarını istedi. / Yüksekovahaber

mek2.jpg

mek3.jpg

mek4.jpg

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2016, 12:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER