Münir Özkul vefat etti

Usta oyuncu Münir Özkul bugün hayata veda etti. Cenazesi büyük ihtimalle pazar günü kaldırılacak.

Münir Özkul vefat etti
Sinema ve tiyatronun büyük oyuncusu Münir Özkul bugün evinde hayatını kaybetti. Oyuncu 93 yaşındaydı… Özkul’un kızı Güner Özkul bir açıklama yaparak usta oyuncunun pazar ya da küçük bir ihtimal pazartesi günü Teşvikiye Camisi’nde yapılacak cenaze töreninin ardından toprağa verileceğini açıkladı.

‘ASILSIZ HABERLERLE HAZIRLANMIŞ OLDUK’


Evinin önünde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Güner Özkul, “Uzun bir süreçti. Defalarca asılsız haberlerle bugüne hazırlanmış olduk. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’a tedavi sürecinde bizi hiç yalnız bırakmadığı, yardımcı olduğu için çok teşekkür ediyorum” ifadelerini de kullandı.

Oyuncu Ayşen Gruda, CNN Türk’e yaptığı açıklamada, “Dünya çapında bir oyuncuyu kaybettik. O iyi bir baba, Adile Naşit iyi bir anne, Şener Şen iyi bir ağabeydi… Biz bir aileydik. Babamızı kaybettik” dedi. Rasim Öztekin ise, “Tiyatro Münir Özkul’un doğduğu yerdir. Geleneksel Türk Tiyatrosu’nun büyük ustasıydı. Karşısında oynarken bazen oyunculuğu unutup seyirci konumuna düştüğünüz olurdu” dedi. Öztekin, Özkul’dan Ferhan Şensoy’a Şensoy’dan kendisine gelen İsmail Dümbüllü’nün kavuğunun da kendisinden sonra genç bir isme geçeceğini ve geleneğin devam edeceğini söyledi.

Müjdat Gezen de, “Senaryolarımızın çoğunu Sadık Şendil yazardı. Bakırköy Halkevi’nden hocasıydı. Filmlerde öyle küfürlü sahneler oynamazdık pek çünkü Sadık Şendil yazmazdı. Münir abi onun yanında yetişmiş bir ustaydı. Münir abi, Savaş Dinçel, Halit Akçatepe cumartesi akşamları onun evinde buluşurduk” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2018, 21:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER