Şemdinli'de Okul Yararına Tiyatro!

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde öğretmenlerden oluşan Sınır-sız Sanat topluluğu ekibi tarafından okul yararına tiyatro gösterimi sunuldu.

Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

Şemdinli İlçesi'nde, Yönetmenliğini Metin Koç, Senaryosunu Tayfun Türkili'nin yaptığı '9 Canlı' adli tiyatro, Şemdinli Halk Eğitim Merkezi Konferansa Salonu'nda sahnelendi. Melih Korkmaz, Ece Özdemir, Duygu Demir, Hülya Çelik, Leyla Apaydın, Uğur Kılıç ve Metin Koç'un oyunculuğunu yaptığı '9 Canlı' adlı tiyatro izleyicilerden büyük beğeni topladı.

Tiyatro yönetmeni Metin Koç; " bilindiği gibi Şemdinli ilçemiz sosyal aktivite bakımından oldukça kısıtlı bir yer. Ancak Şemdinli ilçemizin her tarafından yetenekli sayısız insanımız var. Bu çalışmamız onlar için bir umut oldu. Bizler bu çalışmalarımıza yaklaşık 6 ay önce başladık. Amacımız burada hem böylesi güzel bir oyun sergilemek hem de elde edilen gelir ile ilçemizin herhangi bir okuluna katkıda bulunmaktır.  Belirttiğim gibi burada çok yetenekli insanımız bulunmaktadır. İlgililerin bu yetenekleri değerlendirmesini umut ediyorum. Bizlere desteklerini esirgemen Şemdinli Halk Eğitim Müdürü Arif Yılmaz’a teşekkür ediyorum" dedi.

 Okul yararına yapılan tiyatro gösterimine Şemdinli Kaymakamı Adem Ünal,  34. Hudur Tugay Komutanlığı Yardımcısı Kurmay Albay Şükrü Bilir, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2014, 11:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER