Selahattin Demirtaş: Kandil Müzakereye Hazır

Ankara'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Kandil'in müzakereye dönmeye hazır olduğunu belirtti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Demirtaş’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

‘Temsil hakkımızı kullanacağız’

“Cumhurbaşkanı bugün Davutoğlu’na bir kez daha görev verecek sanırım. Partimizin tavrı net. Bize oy verenlerin seçim hükümetinde temsil hakkımızı kullanacağız. Bu AKP hükümeti değildir, uzlaşmayla da sağlanmamıştır.

“Yeni hükümet kuruluncaya kadar geçici bir yürütme yetkisidir. HDP seçimin güvenliği açısından da iktidar olanaklarının kullanılmasının önüne geçmek için bu kararı almıştır.

‘Türkiye’nin yarısı kadın’

“Bizim açımızdan hangi bakanlığın olacağı fark etmez, bütün arkadaşlarımız aynıdır. Davutoğlu’na şu çağrıyı yapıyorum. Türkiye’nin yarısı kadındır, oluşturacağınız seçim hükümetinin yarısı da kadınlardan olmalıdır. Türkiye en azından kadın özgürlüğü bakımından ciddi bir hamle yapabilmelidir.

KCK Eş Başkanı Cemil Bayık’ın sözleri

“Türkiye halkı Kandil’in şu mesajlarını duymalı; müzakereye dönmeliyiz, tahkim edilmiş ateşkes ilan etmeye hazırız. Bu çağrılara kulak tıkayan sayın Davutoğlu ve Cumhurbaşkanının kendisidir.

“Türkiye toplumu sadece HDP’liler barış istiyor diye bir yanılsamaya girmesin. Türkiye toplumunun tamamı barış istiyor”

“Bu çılgınca politikalardan derhal vazgeçmelidir. Bunun hesabını tabii verecekler, ülkeyi savaşa sürüklediler. Sonsuza kadar gideceğiz, evlatlarımızı feda edeceğiz nidalarından vazgeçsinler.

“O dünyanın en ağır yükü olan tabutların altında bütün savaş hükümetleri kalmıştır, bunlar da kalacaktır. Bütün derdimiz hemen şu an silahların susmasıdır.

‘Biz bu hükümette görev alacağız’

“Bugün MYK toplandıktan sonra karar vereceğiz. Partimizin tüzüğünde ne varsa onu işletiriz sorun yok. Biz bu ülkemizi bunlardan çok daha iyi yönetiriz, tek başımıza seçim hükümetinde olsak da HDP’yi kayıran bir politika izlemeyiz.

“Adil, eşitlikçi bir siyaseti savunacak arkadaşlarımızdır. HDP’nin adının konuşulmasını doğru bulmuyoruz. Biz görev alacağız bu hükümette arkadaşlar, toplumun hakkını teslim edeceğiz. 3 bakanlık hakkımız var, seçmenin hakkı var, hakkı teslim edeceğiz.

Davutoğlu’nun getireceği isimler

“Kadınlardan oluşursa iyi bir iş yapmış olur Davutoğlu, olmazsa kendi bilir, isimleri tartışacak halimiz yok, bütün arkadaşlarımız aynıdır. HDP’nin bütün bakanları da kadın olabilir ve ben genel geçici hükümetten bahsediyorum.

HDP’siz seçim hükümeti kurulacak iddiaları

“Anayasa askıda. Saray darbesi yürürlükte. HDP’siz hükümet kurup anayasayı çiğneyebilirler. Ama vebali ağır olur, yapabilirler de yine anayasayı çiğneyebilirler.

‘Vekil listeleri değişmeyecek’

“Partimizin tüzüğünde ne varsa onu işletiriz sorun yok. Seçilen arkadaşlarımız vekillik yapamadılar. Bir çalışma yapıyoruz ama listelerinin çok değişmeyecek ve benzer bir liste ile seçime gideceğiz.”

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2015, 11:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER