Sağlık çalışanlarından şiddete karşı 'Beyaz Miting' çağrısı

Sağlık alanında yaşanan şiddete karşı ortak mücadele kararı alan sağlık meslek örgütleri, 15 Mart’ta Ankara’da yapılacak ‘Büyük Beyaz Miting’ için çağrı yaptı.

Sağlık çalışanlarından şiddete karşı 'Beyaz Miting' çağrısı
Sağlık alanında yaşanan şiddete karşı ortak mücadele kararı alan sağlık meslek örgütleri, “Şiddetsiz bir sağlık ortamında emeğimizin karşılığını alarak hekimlik yapmak istiyoruz” diyerek alanlara çıkmaya hazırlanıyor. 15 Mart’ta Ankara’da yapılacak ‘Büyük Beyaz Miting’ için Türk Tabipleri Birliği (TTB), Türk Diş Hekimleri Birliği, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği, Türk Psikologlar Derneği, Ankara Veteriner Hekimleri Odası ve Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği ortak çağrı yaptı.

‘EMEĞİMİZİN KARŞILIĞINI ALARAK ÇALIŞMAK İSTİYORUZ’

Sağlık meslek örgütleri adına konuşan TTB Merkez Konseyi Başkanı Sinan Adıyaman, “Bin 500 hastane, 27 bin eczane, 7 bin 500 ASM ve 150’yi aşan ağız diş sağlığı merkezi ile binlerce muayenehanede 350 milyonu bulan muayeneyi, 5 milyon ameliyatı – girişimi yapan, 2 milyar kutu ilacı hastalara ulaştıran, milyonlarca hastanın bakımını, enjeksiyonunu, pansumanını gerçekleştiren bu ülkenin sağlık çalışanları olarak güvenceli bir çalışma ortamında, yüksek enflasyon ve pahalılığa ezdirilmeyen ücretlerle, emeğimizin karşılığını alarak çalışmak istiyoruz” dedi.

‘YA SAĞLIKTA ŞİDDET DURACAK YA DA SAĞLIK SİSTEMİ’

Dünyanın hiçbir ülkesinde sağlık çalışanlarının öncelikli talebinin şiddetin engellenmesi olmadığını belirten Adıyaman, “Sağlık çalışanlarının emeği bu kadar değersizleştirilip böylesi fiili ve sözlü şiddete maruz bırakılmadı. Dünyanın hiçbir ülkesinde sağlık hizmetini sunan yüz binlerce insan geçinme telaşının yanı sıra her an şiddete maruz kalabilirim tedirginliği ile işine gitmedi. Sağlıktaki ölümcül şiddeti tam olarak ortadan kaldıracak yasal düzenlemeler yapılıncaya ve sağlık çalışanlarının önerdiği önlemler alınıncaya kadar sağlık meslek örgütleri olarak mücadeleyi hep birlikte yükseltmeye kararlıyız. Ya sağlıktaki şiddet duracak ya da sağlık sistemi” ifadelerine yer verdi.

HEKİMLER 15 MART’TA ALANLARDA OLACAK

Sağlıkta şiddetin sona ermesi amacıyla 15 Mart’ta alanlara çıkacaklarını söyleyen Adıyaman, şöyle konuştu: “Ülkemizin 81 ilinden, üyemiz olan ve üyemiz olmayan bütün sağlık çalışanlarıyla, emeklilerimizle, göreve başlatılmayan atama bekleyen genç meslektaşlarımızla ve geleceğimizi oluşturan her branştan tıp, hemşirelik, diş hekimliği, eczacılık, veteriner hekimlik, psikoloji, sosyal hizmetler ve sağlık bilimleri öğrencisi binlerce kardeşlerimizle birlikte; otobüsler, trenler, uçaklar ve arabalarla 15 Mart günü Ankara’nın yolunu tutacak ve bu ülkede sağlık ortamının şiddetten arındırılması için on binlerce sağlıkçı olarak tek bir sesle haykıracağız: ‘Sağlıkta şiddet sona ersin! Sağlık çalışanları köle değildir!'” (DUVAR) 

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2020, 21:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER