Albayrak'ın listesi Yıldırım'ı öfkelendirdi iddiası

AK Parti'de İstanbul Büyükşehir için Binali Yıldırım-Berat Albayrak krizi yaşandığı öne sürülüyor. İddialara göre İstanbul'daki ilçe belediye başkan adaylarını Albayrak ekibi belirledi. Yıldırım da bu duruma itiraz edince, büyükşehir için adaylığının açıklanması iki kez ertelendi.

Albayrak'ın listesi Yıldırım'ı öfkelendirdi iddiası

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından AK Parti’nin İstanbul hariç tüm büyükşehir belediye başkan adayları açıklandı. İstanbul için TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın adaylığına kesin gözüyle bakılırken, açıklamanın iki kez ertelenmesinin altında ilçe belediye başkan adayları üzerindeki anlaşmazlığın yattığı öne sürüldü.

Cumhuriyet’ten Emine Kaplan’ın kulis haberine göre AK Parti Genel Merkezi’nin İstanbul’un ilçe adaylarıyla ilgili hazırladığı listede Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’la ekibi etkili oldu. Yine iddialara göre liste hazırlanırken Yıldırım’ın görüşü alınmadı.

Yıldırım’ın kendisinin istediği adayların bulunmadığı listeye tepki göstermesi ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la görüşmesinde de sorunun çözülememesi üzerine İstanbul’la ilgili adaylık açıklamasının bekletilmesine karar verildiği konuşuluyor. Yıldırım’ın İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak ile de anlaşamadığı belirtiliyor.

Erdoğan’ın dün 20 ilin adaylarını açıkladığı sıralarda Albayrak, Yıldırım’la görüştü. Grup toplantısından çıkan Erdoğan da makamında Yıldırım’la yaklaşık 1 saatlik görüşme yaptı.

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2018, 10:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER