'Bahçeli, Şevkat Çetin'in istifasını istedi' iddiası

Meral Akşener'in partisine katılmak için MHP il ve ilçe teşkilatlarından toplu istifalar sürerken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli faturayı Şevkat Çetin'e kesti. Bahçeli’nin, Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin’in istifasını istediği ileri sürüldü.

'Bahçeli, Şevkat Çetin'in istifasını istedi' iddiası
MHP içindeki ‘eski – yeni ekip tartışması’ ve istifa dalgaları üzerine MHP lideri Devlet Bahçeli harekete geçti. Bahçeli’nin Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin’in istifasını istediği belirtiliyor. Çetin, iddiayı yalanlarken, kulislerde Kurban Bayramı sonrası Bahçeli’nin Çetin’i görevden alacağı konuşuluyor.


MHP’de, yönetimdeki yeni isimlerle eski isimler arasında bir tartışma olduğu öne sürülüyor. İddianın gerekçesini ise partide gerçekleştirilen il ve ilçe kurultayları olduğu ifade ediliyor.

İl ve ilçe kurultaylarında ‘Akşener’i destekleyen isimlerin de seçildiği’ ileri sürülürken, bu iddialara Şefkat Çetin, birkaç ay önce resmi Twitter hesabından yanıt vermişti. Çetin, parti içindeki bazı isimlerin fotoğraflarını yayınlayarak, “Şeref madalyası olarak taşıyorum. Taşıma sorumluluğumu biliyorum. Türk milliyetçisiyim. Ülkücüyüm. Çizgim düzdür, düzgündür” diye mesajlar paylaşmıştı.

‘İSTİFA ÇAĞRISINI KABUL ETMEDİ’

MHP içindeki bu ‘eski ve yeni ekip tartışması’, son olarak ‘istifa’ iddiasını gündeme taşıdı. Bir gazetede yer alan haberde, “Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin, Şefkat Çetin’in istifasını istediği” iddia edildi. Gerekçe olarak da bir süre önce Çetin’in sosyal medya hesabı üzerinden parti içindeki bazı isimleri hedef gösterdiği iddiası yazıldı.

Çetin’in ise kendisine yakın isimlerle durum değerlendirmesi yaptığı ve istifayı kabul etmediği, Bahçeli için “Gerekirse görevden alsın” ifadelerini kullandığı öne sürüldü.

Bahçeli’nin de bayramdan sonra Çetin’i görevden alacağı iddiaları gündeme geldi. Çetin son olarak sosyal medyada, “Türk milliyetçisi, milliyetçi-ülkücü hareketimize hizmet veren her ülküdaşımızın bir hayatı vardır. Benimki de öylesi. Bir ömür, şeref madalyam” mesajını paylaştı. (Kaynak: Hürriyet)

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2017, 11:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER