Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, istifa etti

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, istifa ettiğini açıkladı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, istifa etti
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, başkanlık görevinden ve AK Parti’den istifa ettiğini açıkladı. Uğur, “Üzgünüm, kırgınım fakat huzurluyum” dedi. AK Parti merkezi ve yerel yönetimleri iletişim eksikliği olduğunu söyleyen Uğur, konuşmasının sonunda gözyaşlarını tutamadı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istifasını istediği belediye başkanlarından Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, basın toplantısı düzenledi.

Uğur, “Yolsuzluğunuz yok, başarısızlığınız yok, FETÖ bağlantınız yok fakat ailenize, evinize kadar ulaşan baskılar, tehdide varan müdahaleler var. Bu katlanılacak bir durum olmanın ötesine geçmiştir. Dolayısıyla AK Parti’de siyaset yapma imkanımız maalesef ortadan kaldırılmıştır. Gelinen bu durumda, partimden ve belediye başkanlığı görevimden ayrılma noktasına gelmiş getirilmiş bulunmaktayım. Şimdi bütün varlığımla külli iradeye teslim olarak, cüzi irademle milletime vefa gösteriyorum. Partime ve başkanlık görevime veda ediyorum” dedi.

“Üzgünüm, kırgınım fakat huzurluyum. Çünkü vicdan rahatlığıyla bu kararı almış bulunuyorum” diyen Ahmet Edip Uğur, gözyaşlarını tutamadı.

AHMET EDİP UĞUR KİMDİR? 

7 Nisan 1950’de Balıkesir’de dünyaya gelen Ahmet Edip Uğur, İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Kimya Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Uğur, Balıkesir Ticaret Odası Başkanlığı, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Balıkesir Şube Başkanlığı yaptı.

Uğur, 1987 seçimlerinde Anavatan Partisi’nden Balıkesir milletvekili oldu. AK Parti Balıkesir Kurucu İl Başkanlığı da yapan Ahmet Edip Uğur, 22’nci, 23’üncü ve 24’üncü dönemlerde milletvekili seçildi. Ahmet Edip Uğur, 2008 yılında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve “Mali ve İdari İşler Başkanı” olarak görev yaptı.

Uğur, 30 Mart 2014’te yapılan yerel seçimlerde, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2017, 15:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER