Barış Pehlivan: CHP'deki istifalara az kaldı

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, CHP’de il ve ilçe yöneticileri arasından milletvekili olmak isteyen isimler olduğunu büyük şehirlerdeki çok sayıda parti yöneticisinin görevinden istifa edip Kılıçdaroğlu’nun masasına adaylığını koymayı düşündüğünü yazdı.

Barış Pehlivan: CHP'deki istifalara az kaldı

Pehlivan bugünkü yazısında CHP kulislerinden edindiği bilgileri kaleme aldı. Kulislerde, “Mevcut milletvekillerinin en az yüzde 50’si artık Meclis’te olmayacak” dendiğini aktaran Pehlivan, “Bu sözü duyduğumda ‘çok kavga çıkar’ dedim içimden. Çünkü Ankara’da nabız yoklayanlar çoğalmış. Mevcut milletvekillerinin yanı sıra sürpriz isimler de yeni dönemde Meclis’te olmak istiyormuş. Bir de parti yöneticileri de listeye girmek isteyince genel başkanların işi çok zormuş” ifadelerini kullandı.

Bazı il ve ilçe yöneticilerinin istifa edip milletvekilliği için adaylığını koymayı planladığını ifade eden Pehlivan, şunları kaydetti:

“Ama bir yandan da seçim yaklaşıyor... Bundandır ki istifaların örgütlerde yaratacağı boşluğun dolması için takvimin erkene alınmasına karar verilmiş. Hatta, aralık başına kadar bu konuda bir genelge hazırlanması planlanıyormuş. Hani ‘seçim limanına gidecek gemiler kaptansız kalmasın’ diye yapılıyormuş bu. 

"Özetle... CHP Genel Merkezi’ndeki kurmayların kendi aralarında yaptığı konuşmaları okudunuz. Genel başkanını cumhurbaşkanı yapmak isteyen parti, aday açıklanmadan kendi içindeki bu işi bitirmek istiyor.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER