Başak Demirtaş'a yönelik cinsiyetçi saldırıyı bir gözaltı

Twitter'da Başak Demirtaş’a yönelik cinsiyetçi saldırı yapıldı. Twitter'daki saldırı sonrası Demirtaş’ın hedef gösterilmesine tepki yağdı. Vedat Muti isimli hesaptan atılan tweet'e Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de tepki gösterdi. Gül, "Hukuk, bu terbiyesiz ve provokatif sözlere karşı gereğini yapacaktır" dedi. Paylaşımı yapan kişi gözaltına alındı.

Başak Demirtaş'a yönelik cinsiyetçi saldırıyı bir gözaltı
Vedat Muti hesabını kullanan bir kişi Twitter üzerinden Başak Demirtaş’a yönelik cinsiyetçi paylaşımlarda bulundu. AK Parti’nin ‘sosyal medyada etik kurallara uyuyorum’ anlamına gelen ‘yeşil nokta’ sembolünü kullanan hesabın paylaşımları sonrası Twitter’da “#BaşakDemirtaşSeninleyiz” etiketi açıldı. Etiketle binlerce paylaşım yapıldı.


Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de konuyla ilgili tweet attı. Gül, “Başak Demirtaş’a yönelik çirkin paylaşımı kınıyor, bu ahlaksız ve tahkir edici eylemi en ağır şekilde lanetliyorum. Bir insanın onuru, iffet ve haysiyeti her şeyin üzerindedir. Hukuk, bu terbiyesiz ve provokatif sözlere karşı gereğini yapacaktır” ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanlığı ise Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın basın açıklamasını yayınlayarak, Başak Demirtaş’a saldıran kişinin tespit edildiğini ve hakkında gözaltı kararı verildiğini duyurdu. Daha sonra Vedat Muti hesabını kullanan kişi gözaltına alındı.

Demirtaş’a yönelik cinsiyetçi paylaşımda bulunan kişinin hesabı daha sonra askıya alındı.

SOSYAL MEDYADA TEPKİLER YÜKSELDİ

Cinsiyetçi saldırıya karşı CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da tepki gösterdi. Kaftancıoğlu Twitter hesabından “Kadın dayanışması adına özellikle AKP’li kadınları Başak Demirtaş’a destek vermeye, savcıları ve hakimleri de görevlerini yapmaya davet ediyorum. Trol diyoruz ciddiye almıyoruz diyoruz ama bu kadar da bayağılaşmasanız keşke'” dedi.

CHP’den bir tepki de Grup Başkanvekili Engin Özkoç’dan geldi. Özkoç, “Başak Demirtaş’a yapılan ahlaksız paylaşımı kınıyorum. Bu eylemi yapanlar hukuk önünde hesap vermelidir. Türkiye’de kadınlara sözlü ve fiziki taciz gizlenen,üstü örtülen bir sorun ve salgın boyutuna ulaştı. Bununla mücadelede tüm kadınların yanındayız” diyerek tweet atı.

HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay da konuyla ilgili yaptığı paylaşımda Demirtaş’a destek verdi. Kemalbay, “Türkiye’yi getirdikleri son nokta böyle bir alçaklık! İnsanlık onuru sahibi herkes Başak Demirtaş’ın yanındadır” dedi.

Başak Demirtaş’a yönelik saldırıya tepki gösteren yazar Ahmet Ümit de #BaşakDemirtaşSeninleyiz etiketiyle tweet attı. Ümit, “Bunun adı siyaset değil, bunun adı sapıklık, bunun adı ahlaksızlık, bunun adı saldırganlık, bunun adı açık kadın düşmanlığı. Bunun adı ülkede kepazeliğin ulaştığı son nokta. Bu alçak mutlaka yargılanmalıdır” dedi. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2020, 14:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER