CHP'ye 3 kentten 1257 başvuru: Sanattan modaya çok sayıda isim aday

Milletvekilliği aday adaylığı süreci tamamlanan CHP’ye yalnızca üç büyük kentten bin beş yüze yakın kişi başvurdu. Çiftçiden esnafa, öğrencilerden sanatçılara kadar listede birçok tanınan isim var.

CHP'ye 3 kentten 1257 başvuru: Sanattan modaya çok sayıda isim aday

Yüksek Seçim Kurulu’nun seçim takvimini ilanının ardından milletvekili olmak için siyasi partilere binlerce aday adaylığı başvurusu yapıldı. Geçtiğimiz genel seçimlerde bin 500’ün üzerinde başvuru alan CHP 14 Mayıs seçimi için bu sayının iki katından daha fazla adaylık başvurusuna ulaştı. Türkiye genelinde 3 bin 500 civarı başvuru alan ana muhalefet partisinin üç büyük kentteki adaylık başvuru sayısı toplam bin 257 oldu.

Avukattan eczacıya, mühendisten sanatçıya, din görevlisinden doktora kadar birçok meslek dalından başvuruların olduğu CHP’de 685 kişi İstanbul’dan, 378 kişi Ankara’dan, 194 kişi de İzmir’den aday adayı. Bu isimler arasında kamuoyunun yakından tanıdığı birçok kişi de var.

MEVCUT VEKİLLERDEN HANGİLERİ YENİDEN BAŞVURDU?

CHP’ye aday adaylığı başvurusu yapanlar arasında 27’nci dönemde milletvekilliği görevini yürüten çok sayıda isim de yer aldı. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı, Fethi Açıkel, Gamze Akkuş İlgezdi ile milletvekilleri Ünal Çeviköz, Ali Şeker, Emine Gülizar Emecan, Erdoğan Toprak, Gökan Zeybek, İbrahim Kaboğlu, İlhan Kesici, Enis Berberoğlu, Mahmut Tanal, Mehmet Bekaroğlu, Mehmet Akif Hamzaçebi, Sezgin Tanrıkulu, Cihangir İslam, Özgür Karabat, Sibel Özdemir, Turan Aydoğan, Yunus Emre, Yüksel Mansur Kılınç ve Zeynel Emre yine İstanbul’dan aday adayı oldu. CHP’den istifa eden ve sonrasında geri dönen milletvekili Aykut Erdoğdu da yine bu isimler arasında yer aldı.

Ankara’da ise mevcut Ankara Milletvekilleri Ali Haydar Hakverdi, Gamze Taşcıer, Levent Gök, Murat Emir, Nihat Yeşil, Servet Ünsal, Tekin Bingöl, Yıldırım Kaya aday adaylığı başvurusunda bulundu.

İzmir’de ise yeniden aday adaylığı başvurusu yapan milletvekilleri Tuncay Özkan, Atila Sertel, Bedri Serter, Ednan Arslan, Kamil Okyay Sındır, Kani Beko, Mahir Polat, Murat Bakan, Özcan Purçu, Sevda Erdan Kılıç ve Tacettin Bayır oldu

CANAN GÜLLÜ DE ESKİ ÜLKÜ OCAKLARI BAŞKANI DA ADAY ADAYI
Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü Ankara’dan milletvekili aday adaylığı başvurusu yaparken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Avukatı Celal Çelik ise İstanbul’dan aday adayı oldu.

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Alaattin Aldemir ile ‘15 Temmuz Gazisi’ Mustafa Seydioğlu Ankara’dan, 2019 yılında görevden alınan Buca Kaymakamı Fecri Fikret Çelik ise İzmir’den milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulundu.

ADAY ADAYI OLAN GAZETECİLER: KABAŞ, FOGGO, SEYMEN, YARKADAŞ…
CHP’den aday adaylığı başvurusunda bulunan isimler arasında çok sayıda gazeteci de var. Cumhurbaşkanına hakaret iddiasıyla tutuklanarak cezaevine giren ve tahliye olan gazeteci Sedef Kabaş, Eski CHP Milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş, CHP Yoksulluk Ofisi Koordinatörü ve gazeteci Hacer Foggo ve gazeteci Ali Haydar Fırat İstanbul’dan aday adaylığı başvurusu yapan isimler oldu. Geçtiğimiz haftalarda CNN Türk’ten istifa eden Cem Seymen’in yanı sıra gazeteciler Ece Sevim Tanyeli, Ali Tesel’in ve İslam Özkan’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda gazeteci aday adaylığı başvurusu yaptı.

RTÜK Üyeliğinden istifa eden ve yıllarca CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun basın danışmanlığını yapan Okan Konuralp, geçtiğimiz yıllarda saldırıya uğrayan Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Mehmet Orhan Uğuroğlu Ankara’dan aday adaylığı başvurusu yapan gazeteciler oldu.

İzmir’de ise İzmir Gazeteciler Cemiyeti önceki dönem başkanı Misket Dikmen, Ali Tezel, Mustafa Ali Fırtına, Nurgül Uçar Aktuğ, Şadıman Şenbalkan ve Veli Özdemir adaylık başvurusunda bulunan gazeteciler arasında yer aldı.

ADAY ADAYLIĞI BAŞVURUSUNDA BULUNAN SANATÇILAR, MODACILAR VE SOSYAL MEDYA FENOMENİ
CHP’ye adaylık başvurusunda sanat dünyasından modaya, sosyal medya fenomeninden ses sanatçısına çok sayıda isim bulundu. Müzisyen, besteci ve yorumcu Onur Akın ve halk müziği sanatçısı Yolcu Bilginç İzmir’den aday adayı oldu. Yine birçok dizi ve filmde rol alan oyuncu Filiz Taçbaş İzmir’den aday adayı olurken dizi ve filmde rol alan Nesrin Akkoç İstanbul’dan, TRT sanatçısı Elif Doğan ise Ankara’dan aday adayı oldu. Yönetmen Elmas Arus, heykeltraş Sait Zaim Keleş, film yapımcısı Baran Seyhan, Tiktok’ta yayınladığı videolarla tanınan ve kendini ‘Sosyal Medya Fenomeni’ olarak tanıtan Mehmet Ali Çatal İstanbul’dan aday adayı oldu. İzmir’de ise modacı Derya Tüzen aday adaylığı başvurusu yaptı.

ÖĞRENCİLER DE ÇİFTÇİLER DE BAŞVURU YAPAN İSİMLER ARASINDA

CHP’ye öğrenciler de aday adaylığı başvurusunda bulundu. İstanbul’dan Irmak Neriman Nebioğlu, Toprak Aslan, Emre Yıldızhan, Linda İncir, Hebun Yağmur, Ankara’dan Şebnem Demirel, Cihan Ergül, Zekeriya Selim, Can Kara, İzmir’den ise Kadircan Aydar öğrenci olduğunu belirterek aday adaylığı başvurusu yaptı.

Farklı meslek dallarından başvuruların olduğu CHP’de İstanbul’dan Kenan Otlu, Mustafa Değirmenci, Doruk Bulut, Hikmet Berk Girici, Ankara’dan İlyas Aydın, Ümit Atak, Ali Karaağaç, İzmir’den ise Ayşenur Aydemir ve Mahmut Eskiyörük çiftçi olduklarını belirterek milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Camide bira içtiler” açıklamasını yalanlayan müezzin Fuat Yıldırım İstanbul’dan aday adayı olurken İzmir’den de din görevlisi Kadir Çelenk adaylık baş vurusu yaptı. Ev kadını olduğunu belirterek adaylık başvurusunda bulunan isimler ise Nuray Çepni, Betül İstanbullu oldu. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2023, 14:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER