Dışişleri Bakanlığı: Münbiç konusunda yol haritası onaylandı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile Washington'da görüştü. Dışişleri Bakanlığı, Menbic konusunda yol haritasının onaylandığını açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı: Münbiç konusunda yol haritası onaylandı
Resmi temaslarda bulunmak üzere ABD’ye giden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile görüştü.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nda gerçekleşen toplantı öncesi, gazetecilere poz veren Çavuşoğlu ve Pompeo, açıklama yapmadı.

Görüşmenin ardından Twitter hesabından açıklama yapan Çavuşoğlu, “Dışişleri Bakanı Pompeo ile görüşmemizde, Türkiye-ABD ikili ilişkilerini, Münbiç Yol Haritası dahil Suriye meselesini ve diğer bölgesel konuları ele aldık” ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, iki bakanın Menbic konusunda yol haritasını onayladığı belirtildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“İki Bakan, Suriye konulu Ortak Çalışma Grubunun, Münbiç’te güvenlik ve istikrarın sağlanması için adımların atılmasını da içerecek şekilde, Suriye’de ortak çıkarları ilgilendiren konularda ikili işbirliğimizin geleceğine ilişkin tavsiyelerini değerlendirmiştir. İki Bakan, bu amaç doğrultusunda bir yol haritasını onaylamış ve sahadaki gelişmelerin yakından takip edilmesine ilişkin mutabakatlarını yansıtacak şekilde haritanın uygulanması hususundaki ortak taahhütlerini vurgulamıştır.” (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2018, 10:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER