DİTAM Cumhurbaşkanı adaylarını Diyarbakır’a davet etti

DİTAM Cumhurbaşkanı adaylarını Diyarbakır’a davet etti. İlk kabul eden Temel Karamollaoğlu oldu.

DİTAM Cumhurbaşkanı adaylarını Diyarbakır’a davet etti
Dicle Toplumsal Araştırmalar Merkezi (DİTAM) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Vural bütün Cumhurbaşkanı adaylarını Diyarbakır’a davet etti. Daveti ilk kabul eden Saadet Partisi’nin adayı Temel Karamollaoğlu oldu.

6 Haziran 2018 tarihinde Diyarbakır’da yapılacak olan etkinlikte bölgedeki meslek odaları, barolar, STK’lar, akademisyenler, yazarlar ve kanaat önderleri ile Cumhurbaşkanı adaylarının bir araya getirileceği toplantıya şu ana kadar bir tek Saadet Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayının olumlu yanıt bildirdiği kaydedildi.

‘DEMİRTAŞ SERBEST BIRAKILMALI’

DİTAM tarafından yapılan açıklamada, Edirne Cezaevinde tutuklu bulunan HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılması istedi. Ayrıca Cumhurbaşkanı adaylarından Erdoğan, İnce ve Akşener’in söz konusu davete icabet etmelerinin umut edildiği belirtildi.

Davette  HDP Eş Genel Başkanı Sayın Selahattin Demirtaş’ın cezaevinde olmasının, Cumhurbaşkanı adayı olarak tutuklu olmasının, adil ve eşit şartlarda bir seçime gölge düşürdüğü vurgulanırken, Demirtaş’ın tahliyesi istendi. DİTAM’ın söz konusu davetinde şunlar dile getirildi: “Demokratik ve adil bir yarışta koşulların eşitliği prensibi gereğince, Sayın Demirtaş’ın tahliyelerinin sağlanarak davetimize icabet etmelerini içtenlikle dileriz. Toplantı davetini HDP Genel Merkezi ve avukatları aracılığıyla ilettik. Seçilmesi halinde yardımcısı olarak düşündüğü bir ismi benzer koşullarda ağırlamayı da isteriz.”

Diğer Cumhurbaşkanı adaylarının davete icabet etmelerinden memnuniyet duyulduğu belirtilerek, “Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Muharrem İnce ve Sayın Meral Akşener’in de benzer şekilde davetimizi kabul edeceklerini umarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz” denildi. (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2018, 11:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER