Erdoğan il kongrelerine de katılacak

AK Parti'de, kongre süreçleri başladı. Parti teşkilatı, MYK kararları doğrultusunda 2019'a kadar yeni döneme hazırlanıyor. 'Metal yorgunluğunun' giderilmesi kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın il kongrelerine katılması bekleniyor. İl kongreleri bittikten sonra AK Parti 6. Olağan Büyük Kongresi'nin tarihine ilişkin süreç başlayacak.

Erdoğan il kongrelerine de katılacak
AK Parti’nin kuruluşunun 16. yılı için yapılan kutlama etkinlikleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla sade bir törenle gerçekleşti. Sincan’daki Harikalar Diyarı’nda düzenlenen etkinliğe yaklaşık 6 bin davetli katıldı.


AK Parti’de belde kongrelerinin tamamlanmasının ardından, ilçe kongrelerine geçildi. Parti içerisinde belirlenen takvime göre, ilçe kongresinin 12 Kasım’a kadar bitmesi bekleniyor. İlçe kongrelerinin ardından, il kongreleri başlayacak.

AK Parti’nin kongre sürecinini köşesine taşıyan Vatan gazetesi Ankara Temsilcisi Murat Çelik’e göre “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 15 20 il kongresine bizzat katılacak” Kasım ev Şubat aylarına yoğun mesai yaşanacağını belirten Çelik “Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve son Anayasa değişikliği referandumunda beklediği performansı gösteremeyen iller başta olmak üzere, sorunlu il teşkilatlarına şahsen ağırlığını koyacak” diye yazdı.

Murat Çelik’in köşesi şu şekilde;

İlk anda; Erdoğan aynı zamanda Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AK Parti) genel başkanı, dolayısıyla ne var bunda diyebilirsiniz ama öyle değil.

Tayyip Erdoğan genel başkan sıfatıyla il kongrelerine elbette katılabilir ama iktidar partisinin içinden geçtiği süreç düşünüldüğünde, Cumhurbaşkanı’nın bu kararı çok şey ifade ediyor. Özellikle de parti teşkilatı açısından.

KASIM’DAN ŞUBAT’A YOĞUN MESAİ

Bu tarihten sonra da sıra il kongrelerine gelecek. Yani Kasım ortasından itibaren 81 il kongresini yapacak iktidar partisi. Şubat 2018 sonunda da il kongrelerinin bitirilmesi hedefleniyor.

İl teşkilatları, bu kongrelerden 15-20’sine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bizzat katılacağını henüz bilmiyor. Daha doğrusu, şu ana kadar bilmiyordu.

Tayyip Erdoğan’ın hangi illere gidip kongrelere katılacağı henüz netleşmiş değil. Cumhurbaşkanı, diğer programlarına göre belirleyecek hangi il kongrelerine iştirak edeceğini. Ancak şu an için kesin olan, Erdoğan’ın en az 15 kongreye katılacağı.

MAKRO DEĞİL MİKRO ÇALIŞMA

Partisinin başına döndüğü 21 Mayıs’tan bu yana yaptığı konuşmalarda defalarca Ak Parti teşkilatının ciddi bir revizyona ihtiyacı olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı, bu süreci de bizzat yönetiyor. Üstelik bir parti yetkilisinin ifadesiyle makro değil, mikro seviyede çalışarak.

Tayyip Erdoğan, kurucusu olduğu partinin özellikle son yıllarda yıprandığını önce “metal yorgunluğu” ifadesiyle dile getirmişti.

Ardından “defolu kişiler”den söz ederek seslendirdi bu konudaki rahatsızlığını.

Ve son olarak, “Gerilemenin sebebi yaptığımız yanlışlar” şeklindeki özeleştiri geldi Erdoğan’dan.

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı işte bu tespitinin gereğini yapmak için teşkilatlar konusunda isim isim çalışıyor. Hem hizmetlerine teşekkür edip yollarını ayıracağı isimleri tek tek belirliyor hem de yeni dönemde yol arkadaşlığı yapacak olduklarını.

İl kongrelerine katılma kararı da işte bu titiz çalışmanın bir parçası.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve son Anayasa değişikliği referandumunda beklediği performansı gösteremeyen iller başta olmak üzere, sorunlu il teşkilatlarına şahsen ağırlığını koyacak. Teşkilatlar konusundaki düşüncesini, “Metal yorgunluğu ve profesyonel deformasyon diye bir hastalık var. Uzun süre görevde kalanlar bu hastalığa yakalanabiliyor. Yorulan varsa kenara çekilsin” sözleriyle açıkça ifade eden Tayyip Erdoğan şimdi bu durumun ‘gereğini yapmak’ için kolları sıvamış vaziyette. Önümüzdeki kış Ak Parti açısından çok sıcak geçecek.

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2017, 16:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER