HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı belli oldu

HDP, seçim çalışmaları için toplandı. HDP Milletvekili Ziya Pir, "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilk turda kimsenin kazanmayacağını düşünüyoruz. Aday olarak ise ilk tercihimiz Sayın Selahattin Demirtaş olur" dedi.

HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı belli oldu

HDP MYK İstanbul’da toplandı. Sabah saat 11.00’de başlayan toplantının geç saatlere kadar sürmesi bekleniyor. Toplantıda ittifak olasılıkları ve HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı ile ortak aday arayışları gibi birçok seçenek masada.



HDP’nin Cumhurbaşkanı adaylığı için en konuşulan isimlerden biri tutuklu bulunan eski HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş. HDP Milletvekili Ziya Pir de bunu doğruladı. Pir, “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilk turda kimsenin kazanmayacağını düşünüyoruz. Aday olarak ise ilk tercihimiz Sayın Selahattin Demirtaş olur ama henüz bir karar verilmedi” dedi. /
 DUVAR

Öte yandan haber bültenine bağlanan HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir, “2019 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde en çok öne çıkan isim Sayın Demirtaş. Ama bu konuda bir karar alınmış değil. Parti Meclisimiz bu konuda kararını verecek” dedi. 



Rûdaw haber bültenine bağlanan Ziya Pir, HDP’nin seçimlere ismi geçen partilerle (HÜDA-PAR/ CHP) ittifak yapmayacağını çünkü yaptıkları anketlere göre yüzde 10 barajını geçtiklerini söyledi.

 

Ziya Pir, 2019 cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin şunları söyledi:

 

“Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilk turda kimsenin kazanmayacağını düşünüyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde en çok öne çıkan isim Demirtaş. Ama bu konuda bir karar alınmış değil. Parti Meclisimiz bu konuda kararını verecek.”

 

“Seçimlerde Abdullah Gül’ün aday olması durumda onu destekler misiniz?” sorusuna Ziya Pir şu yanıtı verdi:



“Spekülatif bir soru olduğu için spekülatif bir cevap verebilirim ancak. Yani eğer birinci turda HDP adayımız olacaksa elbette ona yükleneceğiz. Ancak ikinci turda Erdoğan’ın karşısında kim olacaksa artık kim çıkacaksa bu Abdullah Gül’de olsa elbette kendi seçmenimize Abdullah Gül’e oy vermesi için ikna etmeye çalışacağız. Şunu da buradan belirtmek istiyorum. 



Özellikle Diyarbakır ve çevresinde halkın içindeyim. Partiler üstü bir aday söz konusu üzereyse bu isim Abdullah Gül ise bizim seçmenimizden de bize bir baskı var. Yani Abdullah Gül’ü destekleme konusunda bir baskı alttan var. Fakat Abdullah Gül  henüz kendisi karar vermeden önce bu konuları konuşmak çok spekülatif olur.”



Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2018, 14:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER