'İktidar yerelde zorlanıyor, genel seçim 2018'de'

Hürriyet yazarı Deniz Zeyrek, kulislere yansıyan 'erken seçim' tartışmalarına katıldı. Zeyrek, 2019'da gerçekleşecek yerel seçimler öncesi AK Parti'nin 2018'de genel seçime gideceğini yazdı.

'İktidar yerelde zorlanıyor, genel seçim 2018'de'
16 Nisan referandumunun ardından, kulislerde ‘erken seçim olacak mı?’ soruları sorulmaya başladı. Meclis bir yanda uyum yasalarına yoğun bir biçimde çalışmaya devam ederken diğer bir yandan da ‘yaz tatiline’ girmeye hazırlanıyor. Meclis’in tatile girmesi kulislerde ‘erken seçim hazırlığı’ olarak konuşulmaya başladı.


Erken seçim tartışmalarına Hürriyet yazarı Deniz Zeyrek de katıldı. Zeyrek, AK Parti kurmaylarına dayandırdığı iddialara göre 2018’de erken seçimin güçlü bir ihtimal olduğunu yazdı. 

AK Parti’nin 2002’den beri hep yerel seçimlerde oy kaybettiğini ve genel seçimlerde toparladığını belirten Zeyrek, AK Parti’nin yerel seçimlerden önce  yani, 2018’de genel seçime gitme hazırlığında bulunduğunu belirtti ve şöyle dedi;

“Eğer Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerde, referandumda ‘hayır’çıkan İstanbul, Ankara, Antalya, Mersin, Adana gibi şehirlerde ‘hayır cephesi’ gücünü korur ve ‘hayır’ çıkan büyük şehirler muhalefetin eline geçerse AK Parti açısından büyük bir yenilgi olabilir. 30 büyük şehirden 17’sinde ‘hayır’ çıktığını unutmamak gerek. Böyle bir yenilgi yerel seçimle sınırlı kalmaz, 9 ay sonraki genel seçimlere ve başkanlık seçimlerine de yansıyabilir.

Peki bu erken genel seçim ve başkanlık seçimi ne zaman yapılabilir?
Her halükârda 2018’de…”

CHP’nin de AK Parti’den erken seçim beklediğini belirten Zeyrek “Duyduğuma göre CHP’de de AK Parti’nin 2018’de erken seçime gideceği beklentisi hâkim ve Kemal Kılıçdaroğlu, kurmaylarına ve teşkilata ‘2018’de seçim olacak gibi çalışın’ talimatı vermiş” diye yazdı.

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2017, 19:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER