Kabine toplanıyor: Gündemde sözleşmeli personele kadro ve EYT olacak

Kasım ayının son Kabine Toplantısı bugün yapılacak. Toplantının gündeminde, sözleşmeli personele kadro ve EYT çalışmaları olacak.

Kabine toplanıyor: Gündemde sözleşmeli personele kadro ve EYT olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün toplanacak Kabine’de sözleşmeli personele kadro ve EYT konularının gündeme alınması bekleniyor.

Sözleşmeli personele kadro ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin "Kamudaki tüm sözleşmeli personeli kapsayan düzenleme pazartesi günü Kabine Toplantısı'nda ele alınacak" ifadelerini kullanmıştı. Kamuda 600 bine yakın sözleşmeli personel bulunuyor.

EYT'nin kimleri kapsayacağı, borçlanma ve yaş kriterlerine ilişkin gerçekleştirilen çalışmalarda gelinen son durum da Kabine'nin gündeminde olacak.

Fahiş fiyat uygulaması yapan büyük marketler başta olmak üzere tüm ticaret hayatında önemli yaptırımlar da Kabine'de masada olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Hazine Maliye ve Ticaret Bakanlıklarımız hassasiyetle takip ediyor. Bu noktada kontroller çok daha farklı uygulamalarla devam edecek. Çünkü para cezası demek ki bunları ıslah etmiyor. Para cezasının dışında atılacak adımları da ilk Kabine Toplantımızda inşallah masaya yatırırız" ifadelerini kullanmıştı.

Toplantının saat 15.00'da başlaması bekleniyor. 

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2022, 10:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER