Kılıçdaroğlu: Bu koşullarda yeni bir Adalet Yürüyüşü tuzağa düşmek olur

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Enis Berberoğlu’nun milletvekilliğinin düşürülmesinin ardından yeni bir Adalet Yürüyüşü düşünmediklerini belirterek “Bu koşullarda böyle bir yürüyüşü yanlış buluyorum. Çünkü Erdoğan’ın istediği zaten bu. Muhalefeti provokasyonlara açık şekilde sokağa dökmek ve bu gerginlik üzerinden politika yapmak. Bu tuzağa düşmemeliyiz, Erdoğan’ın oyununu bozmalıyız” dedi.

Kılıçdaroğlu: Bu koşullarda yeni bir Adalet Yürüyüşü tuzağa düşmek olur
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun milletvekilliğinin düşürülmesinin ardından yeni bir Adalet Yürüyüşü düşünmediklerini söyleyerek “Bu koşullarda böyle bir yürüyüşü yanlış buluyorum” diye konuştu.


T24 yazarı Fikret Bila, bugünkü yazısında Kemal Kılıçdaroğlu’na Enis Berberoğlu’nun 2017 yılında tutuklanıp 25 yıl hapse mahkum edilmesi üzerine CHP’nin Ankara’dan İstanbul’a başlattığı Adalet Yürüyüşü’nün bir benzerinin planlanıp planlanmadığını sorduğunu belirtti. Bila, Kılıçdaroğlu’nun cevabını şöyle aktardı:

“Bugün koşullar farklı. Bu koşullarda böyle bir yürüyüşü yanlış buluyorum. CHP’nin de diğer muhalefet partilerinin de çok dikkatli olmaları lazım. Gerginlik yaratacak, provokasyonlara açık eylemlerden uzak durmalıyız. Çünkü Erdoğan’ın istediği zaten bu. Muhalefeti provokasyonlara açık şekilde sokağa dökmek ve bu gerginlik üzerinden politika yapmak. Bu tuzağa düşmemeliyiz, Erdoğan’ın oyununu bozmalıyız.”

‘BU İKTİDARIN BU BUHRANI ÇÖZME YETENEĞİ YOK’

Bila yazısında Kılıçdaroğlu’nun, iktidarın üç ismin milletvekilliğini düşürme hamlesini, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “gerilim yaratma” politikasının bir sonucu olduğunu düşündüğünü belirtti ve CHP liderinin şu ifadelerine yer verdi:

“Biz bu tuzağa düşmeyeceğiz, bu oyunu bozacağız. Pozitif politika yapmaya devam edeceğiz. Eskiden CHP’nin hakkında ‘sadece eleştiren bir parti’ algısı vardı. Ancak, artık sadece eleştirmiyoruz, çözümü de birlikte söylüyoruz. Bu pandemi döneminde de öyle yaptık. Sorunları saptadık ve iktidara çözüm yollarını gösterdik. Belediyelerimiz üzerinden de birçok çözüm geliştirdik. Ayrım yapmadan halkın yanında olduk. Yapıcı bir yaklaşımı esas aldık. Böyle olmaya devam edeceğiz. Türkiye’nin çok önemli sorunları var, bir ekonomik krizden değil, çok daha derin bir buhrandan geçiyoruz. Bu buhranı bu iktidarın çözme güç, yetenek ve kaynağı yok. İktidarın yok ama Türkiye’nin gücü ve kaynağı var. Bunu biz çözeriz. İyi bir program ve iyi bütçe ile bu sorunların altından kalkarız. Buna hazırız.”

‘CHP KURULTAYI AĞUSTOS AYINDA YAPILACAK’

Yazıda Kılıçdaroğlu’nun salgın yüzünden ertelenen CHP kurultayını ağustos ayında Ankara Eryaman’daki stadyumda yapmayı planladıkları bilgisi verdiği  ifade edilerek,

“Bu kurultayın adını ‘İktidar Kurultayı’ koyduk. Çünkü iktidara yürüyoruz. Halk artık iktidar değişikliği istiyor. Sorunlarını çözen bir iktidar görmek istiyor. İlk seçimde bu değişimi yapacağına ve bizi iktidara getireceğine inanıyorum. Planımızla, programımızla, kaynakların doğru kullanımına dayalı bütçe anlayışımızla her türlü hazırlığımızı tamamlamış durumdayız” dediği belirtildi. 


Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2020, 17:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER