Kılıçdaroğlu MEB'e alınmadı: 'Öğretmene haksızlık yapamazsınız'

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun mülakatta elenen öğretmen adayları için MEB’e gelişinden önce bakanlığın kapısına kilit vuruldu. Kılıçdaroğlu içeri alınmadı, bakanlık önünde açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu MEB'e alınmadı: 'Öğretmene haksızlık yapamazsınız'

KPSS’de yüksek puan alıp, mülakatlarda elenen öğrencilerin durumunu görüşmek isteyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, randevu talebine geri dönüş yapılmamasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı’nı önüne geleceğini duyurdu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, mülakatlarda elenen gençlerle gerçekleştirdiği basın açıklamasının ardından dün Twitter'dan, “Bu milletin çocuklarının hakları mülakatlarda gasp edildi. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan randevu talebime hâlâ dönülmedi. @tcmeb yarın saat 13.00'te görüşmek üzere…” diye yazdı.

Saat 13.00'te MEB önüne giden Kılıçdaroğlu’nun gelişi öncesinde bakanlığın giriş kapısının zincirle kilitlenmesi dikkat çekti.

Milli Eğitim Bakanı Özer ise "Bakanlığımızın kapıları herkese açık. Kamuoyunu yanlış yönlendirerek maksadını aşan, emrivaki şekilde yapılacak görüşme talebini karşılamamız beklenmesin" dedi.

Kılıçdaroğlu’nun gelişi öncesinde bakanlığın giriş kapısı zincirle kilitlendi.

CHP LİDERİ MEB’E ALINMADI

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu kurmaylarıyla birlikte Milli Eğitim Bakanlığı önüne geldi. Aracından inişinde alkışlarla karşılanan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na MEB’in kapıları açılmadı. Kapıya vurulan zincirle MEB’e girişi engellenen Kılıçdaroğlu, MEB önünde açıklama yaptı.

‘HAKSIZLIK KARŞISINDA SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR’

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MEB’e alınmamasının ardından kapıda açıklama yaptı. “Nerede kul hakkı yeniyorsa, nerede torpil oluyorsa nerede adam kayırmacılık oluyorsa buna karşı çıkmak benim boynumun borcudur. Dün bir feryadı dile getirdim. KPSS sınavından 85 puan alan 90 puan alan evlatlarımızın mülakatlarda elendiğini duydum. Yazıktır günahtır. Bu ülkeye bu memlekete yazıktır günahtır. Gencecik evlatlarımıza yazıktır günahtır. Daha düne kadar mülakatlarda artı üç, eksi üçe kadar puan veren uygulama neden terk edildi? Kimin talimatıyla terk edildi? TÜGVA’dan TÜRGEV’den gelen listeler üzerine mi bu kararlar alındı?” dedi.

Bütün anne ve babalar adına konuştuğunu söyleyen CHP lideri sözlerini şöyle sürdürdü:

“Benzer olaylar geçmişte olduğunda haksızlığa uğrayanlar Danıştay’a gittiler, davalar açtılar.
Danıştay mülakatlarda yapılan haksızlıkları tescilledi. Verdiği kararlar, “Verilen puanlar hayatın olağan akışına aykırı” diyor. Hayatın olağan akışına aykırı puanlama yaparsanız, şu binada oturanlar, MEB’de oturanların yatacakları yeri yoktur. Siz adaleti sağlamak zorundasınız. Haksızlığa uğradığını inanan bütün arkadaşlara her türlü hukuki destek vereceğiz. Haksızlık yapanlar da şunu unutmasınlar: Haksızlık yapanlarla nasıl hesaplaşacağımızı görecekler. Dürüst bürokratlar başımın üstüne. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Bu şeytanlarla hesaplaşmak da benim namus borcumdur."

Bakan Özer’in açıklamasını değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Sarayın talimatıyla iş yapanlarla muhatap olmam. Benim görevim sarayda oturup haksızlık yapan kişilerle hesaplaşmaktır” yanıtını verdi.

SOSYAL MEDYADAN DA ELEŞTİRDİ

Kılıçdaroğlu daha sonra Twitter hesabından şu mesajları paylaştı:

- MEB’e gittim, bakan demir kapılar arkasında gizlendi. Beklediğimiz sonuç elbette. Ne diyecek? “Bakanlığı torpile peşkeş çekmedim” mi diyecek? Diyemez. Ancak kaçar. Torpil her yere sirayet etmiş durumda. Tüm devlet kurumları kanserin son safhasında.

- Bakmayın siz binaların koca koca oluşuna, içinde çalışan tek bir şey yok. Sarayın emirlerini uygulayan zalimler; acı içinde kıvranan dürüst bürokratlar. O dürüst bürokratlar için de dayanıyorum o kapılara. Sabretsinler, az kaldı.

- Ayrıca buradan seslenmek istiyorum zalimlere. Sizleri bağışlamak haksızlık yapılanlara cefadır. Tügva’cıları yerleştirmek için, Türkiye’nin en parlak zihinlerini ekmeksiz bıraktınız. O zincirler sizi koruyamayacak, az kaldı. Hangi kurum çürüdüyse tanışmaya devam edeceğiz. / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER