Kılıçdaroğlu'nun adaylığına ilk tepkiler

Ak Parti Grup Vekili Turan Kılıçdaroğlu"nun adaylığının "hayırlı olmasını" diledi. SP'yi Kılıçdaroğlu'nun adaylığına ev sahipliği yaptığı için kınadı. İttifak partilerinin başkanları Kılıçdaroğlu'nu şahsen kutlarken, Akşener "milleti" kutladı...

Kılıçdaroğlu'nun adaylığına ilk tepkiler

Altılı Masa toplantısı sona erdi: Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığı duyuruldu. Meral Akşener'in masayı terketmesi sonrası yeniden varılan mutabakat 12 maddelik bir açıklamayla duyuruldu. Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi önündeki açıklamanın ardından CHP Genel Merkezi önünde bekleyen CHP kitlesiyle buluştu. 

Saadet Partisi önündeki açıklama

Altılı Masa'nın toplantısının ardından yapılan açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olduğu açıklandı.

Millet İttifakı'nı oluşturan altı siyasi partinin genel başkanlarının saat 14.00'de başlaması planlanan toplantısı, İYİP Genel Başkanı Meral Akşener'in kararının beklenmesi nedeniyle yaklaşık 2 saat ertelendi.

Akşener ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun görüşmesi sonrasında ittifak masası altı genel başkan ile 16.00'da yeniden toplandı. Saadet Partisi Genel Merkezi'ne Atatürk, Türk bayrağı ve 'Birlikte Başaracağız' yazılı pankartlar asıldı.

Kritik görüşmede saatler geride kalırken, Halk TV toplantının sona erdiğini ve her parti genel başkanının kurmaylarıyla ayrı ayrı toplantı halinde olduğunu aktardı. Toplantıların ardından cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olduğu açıklandı.

Karamollaoğlu'nun konuşması

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Altılı Masa'nın cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu duyurdu.

"Bugün buraya gelmemizin sebebini hepiniz biliyorsunuz. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, bizim cumhurbaşkanı adayımızdır. Bu görevin hayırlı olmasını diliyorum."

Kılıçdaroğlu: Bunu hep birlikte başaracağız

Altılı Masa'nın cumhurbaşkanı adayı olduğu açıklanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da şunları söyledi:

"Bunu hep birlikte başaracağız.

"Sevgili halkım, değerli kardeşlerim. Yunus Emre bölüşürken tok oluruz, bölünürsek yok oluruz. Biz Türkiye'nin bütün renklerini buluşturmak için yola çıktı. Bu sofra Halil ibrahim sofrasıdır.

"Bizim soframız barışın ve kardeşliğin sofrasıdır. Allah'ın izniyle bunu hep birlikte başaracağız. Biz Millet İttifakı oalrak Türkiye'yi istişare ve uzlaşıyla yöneteceğiz.

"Diğer genel başkanlar, Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacak."

Tepkiler

Kılıçdaroğlu'nun adaylığına Ak Parti cephesinden ilk tepki Grup Başkan Vekili Bülent Turan'dan geldi. Turan Twitter hesabından Kılıçdaroğlu'na "hayırlı olması" dileğinde bulunurken Saadet Partisi'ni ittifaka ev sahipliği yapması nedeniyle kınadı:

Ak Parti: "Saadet için tarihi utanç"

"Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı hayırlı olsun, en iyi hakem millettir. Ancak tek parti ve darbe dönemleri hariç iktidar olamayan CHP adayının Milli Görüş'ün güya temsilcisi SP'de açıklanması SP için tarihi utançtır. Sonuç ne olursa olsun, bu durum ömür boyu yüzlerine çarpılacak!"

HDP: "Hayırlı olsun, 
Genel Merkezimize bekliyoruz"

HDP Genel Başkanı Prof. Dr. Mithat Sancar, adaylığının ilanının TV programı sırasında öğrendikten sonra, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun adaylığı hayırlı olsun, kendisiyle genel merkezimizde konuşmak için ziyaretini bekliyoruz" dedi.

Saadet: "Ortak başkan adayımız

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu Twitter hesabından, "Ortak Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kılıçdaroğlu'dur. Ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun!" mesajı yayınladı.

İYİ Parti: "Milletimizin 
iradesiyle tarih yazacağız..."

Altılı Masa'yı Perşembe akşamı "poker ve noter masası" olarak niteleyip kalktıktan sonra Pazartesi sabahı geri dönen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise, Twitter heabından "Milletimizin iradesiyle tarih yazacağız..." yazmakla yetindi.

Deva: Birleşe birleşe kazanacağız

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Twitter hesabından, "Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kılıçdaroğlu'dur" diye yazdı. "Açık havada saatlerce toplantımızın bitmesini bekleyen vatandaşlarımızın dediği gibi 'Birleşe birleşe kazanacağız.' Türkiye için şimdi kenetlenme vakti. Seçim gecesi tarihi başarıya imzamızı atacağız."

Davutoğlu: "Bu zaferin kaybedeni olmayacak"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu "Millet İttifakı olarak Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kılçdaroğludur" mesajını paylaştı. Davutoğlu "Ülkemiz ve milletimiz için hayırlı, uğurlu olsun. Hep birlikte kazanacağız, bu zaferin kaybedeni olmayacak." dedi.

Demokrat Parti: Vatana millete 
hayırlı uğurlu olsun

Demokrat Parti Gültekin Uysal da  Twitter hesabından "[...] adayımız, demokrasi, adayımız cumhuriyet, adayımız adalet, adayımız hürriyet. Bizim adayımız bir kişi değil millet. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun @kilicdarogluk adaylığı Vatanımıza, Milletimize hayırlı uğurlu olsun." dedi. 

TİP: "Başarılar..."

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Kemal Kılıçdaroğlu'nu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla kutladı: "Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı, CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu tebrik ediyor, başarılar diliyorum."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER