Almanya binden fazla depremzedeye vize verdi

Almanya Dışişleri Bakanlığı, Maraş merkezli depremlerin ardından yürürlüğe giren kolaylaştırılmış vize prosedüründen bin 97 kişinin yararlandığını açıkladı.

Almanya binden fazla depremzedeye vize verdi

Almanya Dışişleri Bakanlığı, 6 Şubat'ta Maraş'ta meydana gelen ve Türkiye ile Suriye'de 50 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği depremlerin ardından yürürlüğe koyduğu kolaylaştırılmış vize prosedürü hakkında açıklama yaptı. 

Açıklamaya göre, depremler sonrasında Almanya'nın depremzedelere tanıdığı vize kolaylıklarından şimdiye kadar bin 97 kişi yararlandı. Bakanlık, Türkiye ve Suriye'de etkili olan depremler sonrasında bölgeden toplam bin 333 kişiye vize verildiğini kaydetti. 

AĞIRLIKLI OLARAK ALMANYA'DA AKRABASI OLAN TÜRKİYELİLER YARARLANDI

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, 3 Mart itibariyle bin 97 kişinin kolaylaştırılmış vize prosedüründen yararlandığını, geri kalan vizelerin ise aile birleşimi yoluyla alındığını belirtti.

Sözcü, Almanya'da 90 güne kadar ikameti mümkün kılan kolaylaştırılmış vize prosedüründen ağırlıklı olarak Almanya'da akrabaları bulunan depremzedelerin yararlandığını kaydetti. Deprem sonrası yürürlüğe giren uygulamaya göre Suriyeli depremzedeler ise Almanya'da uzun süreli ikamet için ulusal vize başvurusunda bulunabiliyorlar. (DW Türkçe)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER