TGC'den RTÜK’e: Gazetecilerin görevi iktidarı memnun etmek değil

TGC, deprem yayınları nedeniyle Flash Haber ve Habertürk'e ceza kesen RTÜK’ün yurttaşın habere erişimini engellemeyi sürdürdüğünü söyledi.

TGC'den RTÜK’e: Gazetecilerin görevi iktidarı memnun etmek değil

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK), iktidarın deprem yönetiminin eleştirildiği kanallara ceza kesmesine tepki gösterdi.

TGC, RTÜK’e “gazetecilerin görevinin iktidarı memnun etmek olmadığını” hatırlattı. RTÜK’ün yurttaşın habere erişimini engellemeyi sürdürdüğünü kaydetti: 

TGC, RTÜK’e şunları söyledi:

“İktidar erkinin eleştirilmesi, yayın durdurma ve para cezası gerekçesi olmamalıdır. RTÜK 2023’te seçime giderken iktidarı eleştiren TV kanallarına verdiği cezalarla yine sansür kurulu işlevini yerine getirmektedir.

“Yurttaşların seçime giderken bilgilenmesi ve tercihlerini yapabilmesi için habere özgürce erişimi olmalıdır. Gazetecilerin görevi, haberleriyle iktidarı memnun etmek değildir. RTÜK kamusal meselelerin tartışılmasını para ve yayın durdurma cezalarıyla engellemeye çalışmaktadır. RTÜK Anayasa’ya, basın ve düşünceyi ifade özgürlüğüne uygun kararlar almalı, haberin serbest dolaşımına saygı göstermeli, yasaların önüne geçen para ve yayın durdurma cezalarından vazgeçmelidir.”

Ne olmuştu?

RTÜK, çoğu deprem dönemindeki yayınlar olmak üzere iki hafta önce televizyonlara 7 milyon 990 bin lira ceza kesmişti. RTÜK son olarak dün (8 Mart) defa yine aynı gerekçelerle Flash Haber ve Habertürk’e cezalar verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER