Kışanak: Kendi kendimizle yarışacağız

BDP'li adaylar Amed'de 3 günlük eğitim programına alındı. Açılışta konuşan Amed Belediye Başkan Adayı Gültan Kışanak, BDP'nin öz yönetim modelinin Türkiye'de başka örneği olmadığına dikkat çekti.

Kışanak: Kendi kendimizle yarışacağız
BDP'li adaylar Amed'de 3 günlük eğitim programına alındı. Açılışta konuşan Amed Belediye Başkan Adayı Gültan Kışanak, BDP'nin öz yönetim modelinin Türkiye'de başka örneği olmadığına dikkat çekerek, "Bizimle kıyaslayabilecek bir tane öz yönetim modeli yoktur. Biz kendi kendimizle yarışacağız. Halka hizmet sunmak onurların en büyüğüdür" dedi. 


Yerel seçimlerde BDP'den Diyarbakır, Antep, Adıyaman, Urfa, Mersin, Elazığ, Bingöl, Dersim ve Konya eş başkan adayı olarak belirlenen isimler ve il örgütü başkanları, Diyarbakır'da, BDP Siyaset Akademisi tarafından başlatılan üç günlük eğitim programına alındı. Cegerxwin Gençlik, Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapılan eğitim programının ilk gününe BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da katıldı. Eğitim devresinin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Gültan Kışanak, Türkiye siyasetinde iktidar odaklı bir mekanizma olduğunu söyledi. Türkiye'de demokrasinin bir araç haline getirildiğini ve toplumdan uzak, toplumu istediği gibi yönetmeye dönük bir yaklaşıma büründürüldüğü dile getiren Kışanak, "Ama Kürt özgürlük hareketi, demokrasi-siyaset alanında demokratik bir çıkış yapmıştır. Arkasından demokratik özerkliğin inşasında yerel yönetimleri halkla buluşturarak yeni bir adım attık. Son derece önemli ve tarihsel bir süreçteyiz. Partimizin tercihiyle bu zorlu göreve kendimizi hazırlıyoruz" dedi. 

30 Mart yerel seçimleri ile bu coğrafyada demokratik siyasetin gücünü bir kez daha ortaya çıkaracaklarını kaydeden Kışanak, "Halkımız yıllardır büyük bedeller ödemiştir. Onlarla buluşarak ve onların kararlarını alarak yerel yönetimlerde hayata geçireceğiz. Burada öz yönetim gücünü ortaya çıkaracağız. Öz yönetim halkın yönetimidir. Merkezi hükümetin vesayetinden kurtulma mücadelemizi sürdüreceğiz. Biz halkın gücünü kendi öz yönetimimizle kuracağız. Burada halkın isteklerini ve öncelikleri için mücadele edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Kışanak, konuşmasında Türkiye'de siyasal kültürün yok sayıldığını da söyledi. Kışanak, bu sözlerinin hemen arkasından da Türkiye'de siyasal kültürü geliştireceklerini belirterek sözlerini şu ifadelerle sürdürdü: "Yıllardır yok sayılmış bir kültür vardı. Şimdi bunu tersine çevirmenin görevi geldi. Bunun vicdani sorumluluğuyla hareket edeceğiz. Çok yoksul ailelerimiz var. Yerel yönetimler halkın hizmet alanıdır. Halka hizmet sunmak onurların en büyüğüdür. Biz kimseyle yarışmıyoruz. Birileri çıkıp bizi kendilerine rakip olarak görüyorlar. Bize bu zamana kadar gösterebilecekleri bir tek kent yok. Bizimle kıyaslayabilecek bir tane öz yönetim modeli yoktur. Biz kendi kendimizle yarışacağız." 

Yapılan konuşmaların ardından eş başkan adaylarına ve il başkanlarına döönük eğitim programı basına kapalı olarak başladı. / anf

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2014, 11:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER