MEB'den Kılıçdaroğlu'na yanıt: Danıştay kararını açıklayın

Kılıçdaroğlu'nun Danıştay kararına uymamakla suçladığı Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yanıt geldi. Yapılan açıklamada Danıştay'ın Kılıçdaroğlu'nun anlattığı gibi bir kararı olmadığı belirtildi.

MEB'den Kılıçdaroğlu'na yanıt: Danıştay kararını açıklayın

Milli Eğitim Bakanlığı, KPSS'de yüksek puan aldıkları halde mülakatlarda elenerek kamu görevlilerine ilişkin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı açıklamaya yanıt verdi. 

MEB'den yapılan açıklamada şöyle dendi: 

"CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun öğretmen atama sürecinde gerçekleştirilen sözlü sınava yönelik yaptığı açıklamaya dair kamuoyunu bilgilendirme gereği ortaya çıkmıştır. Sayın Kılıçdaroğlu söz konusu açıklamasında; “Danıştayın verdiği bir karar var. Mülakatta artı 3 eksi 3 puan verebilirsiniz diyor. Bir puan aralığı belirliyor. Aldığı puanla, yazılıda aldığı, KPSS’de aldığı puanla mülakatta verilecek puanın aralığını belirliyor. Buna uymuyorlar. Yani Danıştay kararına uymuyorlar." ifadelerine yer vermiştir. 

Bu ifade ile kamuoyu yanlış yönlendirilmektedir. Söz konusu ifadede atıfta bulunulduğu gibi bir Danıştay kararı yoktur. Milli Eğitim Bakanlığı, hukuk devleti ilkesine sıkı sıkıya bağlıdır. Sayın Kılıçdaroğlu’nu Milli Eğitim Bakanlığımızı uymamakla itham ettiği söz konusu Danıştay kararını açıklamaya davet ediyoruz."

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün mülakatta elenen  gençlerle bir araya geldikten sonra yaptığı açıklamada şöyle demişti: 

"Daha önce bu konuda benzer olaylar çıktığında konu Danıştay’a yansıdı. Danıştay’ın verdiği bir karar var. Mülakata artı üç eksi üç verebilirsiniz diyor. Bir puan aralığı belirliyor. KPSS’de aldığı puanla mülakatta aldığı puan aralığını belirliyor. Buna uymuyorlar. Yani Danıştay kararına uymuyorlar. Danıştay, yargı kararına uymayan bir yönetim olabilir mi? Aklımızın almadığı, düşünemediğimiz olaylar Türkiye’de yaşanıyor. Bu karar çıktıktan sonra Milli Eğitim Komisyonu’nda bütün siyasi partilerin temsilcileri hep beraber Danıştay’ın bu kararına uyulması konusunda görüş birliği sağladılar. Grubu olan bütün siyasi partilerin temsilcileri de ordaydı. AK Parti de CHP de İYİ Parti de HDP de ordaydı. Bu konuda görüş birliği sağladılar. Görüş birliğine dahi uyulmuyor. Yazık günah değil mi bu çocuklara? TBMM’nin aldığı karara uymayacaksınız, Danıştay kararına uymayacaksınız, çalışkan öğrencilerin hakkını yiyeceksiniz sonra da bana adaletten demokrasiden söz edeceksiniz.  / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER