MHP: AK Parti'nin HDP’yle görüşmesi prosedür gereği

AK Parti heyetinin anayasa değişikliği için Meclis'te HDP heyeti ile görüşmesinin prosedür gereği olduğunu söyleyen MHP'liler, muhalefetin kriz arayışına girdiğini öne sürdü.

MHP: AK Parti'nin HDP’yle görüşmesi prosedür gereği

Başörtüsü ile ilgili Anayasa değişikliği hazırlığı için Meclis'teki siyasi partileri ziyaret eden AK Parti heyetinin HDP ile görüşmesinin ‘bir prosedür ve teamül’ gereği olduğunu ifade eden MHP’lilere göre HDP’ye gidilmesi Cumhur İttifakı'nın görüşünde bir farklılığa yol açmadı.

Diken'den Altan Sancar'ın haberine göre MHP Merkez Yönetim Kurulu üyesi isimler, muhalefetin kriz gerekçesi arayışına girişmiş durumda olduğunu söyledi. MHP’liler Altılı Massa'ya ilişkin dile getirdikleri "HDP’yle gizli ortaklık" söylemini tekrarlayarak "Görüşme ülkenin geleceğini belirlemek için yapılmadı. Gizliden hiç yapılmadı, buradan kimse kendini temize çekme fırsatı çıkaramaz" dedi.

MHP lideri Bahçeli’nin grup konuşmasında vereceği muhtemel mesaja da değinen MHP’liler, “Kendilerini bizim üzerimizden temize çekmek isteyenler, kriz için ellerini ovuşturanlar gereken cevabı alacak” ifadelerini kullandı.

HDP: BÜYÜK ANLAM YÜKLEMEK YERSİZ

HDP’liler ziyarete büyük anlam yüklemenin yersiz olduğunu söyleyerek Meclis’te her hafta grup başkan vekillerinin görüştüğünü hatırlattı. Tutumlarınınsa çarşamba günü yapılacak olan MYK toplantısının ardından açıklanacağının altını çizerken temel hak ve özgürlüklerin referandum konusu olmayacağını vurguladı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş ve AK Parti Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz’dan oluşan heyet, HDP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş, Saruhan Oluç’la ve Parti Sözcüsü Ebru Günay ile görüşmüştü. 

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2022, 16:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER