Yüksekovalı ailenin tek gözlü evde yaşam mücadelesi

Yüksekova ilçesine bağlı eski Kışla Mahallesi'nde 7 nüfuslu Yalçın ailesi, tek odalı toprak evde yaşıyor. Eşi ve 5 çocuğu ile birlikte zor bir hayat sürdüren baba Süleyman Yalçın, okula giden 3 çocuğu için destek istiyor.

Yüksekovalı ailenin tek gözlü evde yaşam mücadelesi

Yüksekova'da eski Kışla Mahallesi'nde yaşayan Yalçın ailesinin zor yaşam koşulu yürek burkuyor. Tek gözlü toprak evde yaşayan 7 nüfuslu Yalçın ailesinin okula giden 3 çocuğunun giyim ve kırtasiye ihtiyaçlarını komşuları karşılıyor.

Baba Süleyman Yalçın(45), eşi ve 5 çocuğuyla birlikte tek gözlü evde zor şartlarda yaşam savaşı verdiğini belirterek, "Kiralık olarak oturduğumuz tek gözlü harabe evde 7 kişi yaşıyoruz. Bu durum çocuklarımın psikolojisini kötü etkiliyor. Okula giden 3 çocuğumun ihtiyaçlarını komşularımız karşıladı. Bu konuda yetkililerden yardım bekliyorum." dedi.

11. Sınıf öğrencisi B. Yalçın(17) ise, tek gözlü odada oturup, uyuyup ve aynı zamanda ders çalıştıklarını ifade ederek," Ev zaten rutubetli. İstediğimiz gibi derslerimize çalışamıyoruz. Okuldan geldikten sonra hemen ödevlerimizi yapıyoruz. Akşama bırakmıyoruz. Kardeşlerim küçük oldukları için akşam yatsınlar diye ışıkları erken kapatıyoruz. Ders çalışacak masamız bile yok. Yerde çalışıyoruz. Yaşamımızı bu odada sürdürüyoruz. Hayatımız tek odaya sığdırılmış durumda. "diye konuştu.

Aile İletişim numarası:

Süleyman Yalçın 05421808708

Behice Yalçın 05052102743

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2022, 16:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER