'Uyuşturucu trafiği' ve 'madde bağımlılığı' araştırılsın önergelerine ret

HDP ve CHP tarafından 'uyuşturucu trafiği' ve 'madde bağımlığı'nın araştırılması için verilen önergeler AK Partili ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

'Uyuşturucu trafiği' ve 'madde bağımlılığı' araştırılsın önergelerine ret

HDP Grubu’nun, TBMM’nin Türkiye’deki uyuşturucu trafiğini araştırması için verdiği Meclis Araştırma Önergesi, TBMM Genel Kurulu’nda AK Parti ve MHP milletvekillerinin oyları ile reddedildi.

HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, “İçişleri Bakanı görünürde mücadele ediyor. İçişleri Bakanlığı’nı yaptığı ülke, dünyanın en ciddi uyuşturucu trafik noktalarından bir tanesine dönüşüyor” dedi. CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ise Başarır, “Bu İçişleri Bakanını görevden alın, almadan uyuşturucu ile mücadele edemezsiniz” diye konuştu.

'BU İÇİŞLERİ BAKANI'NI GÖREVDEN ALIN'

ANKA'nın haberine göre CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun uyuşturucu ile mücadele etmek gibi bir niyeti olmadığını ileri sürerek, “Öyle bir İçişleri Bakanı var ki ‘Ayakları kırın’ diyor. Ama öyle bir İçişleri Bakanı ki uyuşturucu baronları ile resim veriyor. Bu parti Zindaşti rezaletinin hesabını veremiyor” dedi.

İktidarın, uyuşturucu bataklığını kurutmak gibi bir derdinin olmadığını belirten Başarır; “Bataklığın üzerindeki sineklerle mücadele ediyorsunuz. MASAK, Maliye Bakanlığı’na soruyorum. 215 bin kişiyi yakaladınız. Bir tek lira MASAK uyuşturucu parasını tespit edip, mahkemeler el koymuş mu? Nerede bunun parası? Bu kara para nerede? Tek bir kuruş yok” diye konuştu. Başarır, ayrıca şunları söyledi:

"Meşhur bir film vardı, Şekerpare. İlyas Salman, Şener Şen başroldeydi. Galata’daki kirli ilişkileri ortaya koyuyordu film. Bir Ziver Komiser vardı, her işin odağında. Böyle bir İçişleri Bakanı var. Ziver’i görevden alın. Ziver Komiser gibi davranan bu İçişleri Bakanını görevden alın. Almadığınız sürece uyuşturucu ile mücadele edemezsiniz. Cumhuriyet tarihi boyunca kaç tane böyle içişleri bakanının baronlarla resmi var? Bu sizin iktidarınıza has bir durum. Rüşvet sizde, kara para sizde, kirlilik sizde. O bakanı yani Ziver’i orda oturtmayın!”

'PALAVRALARLA UĞRAŞIYORSUNUZ'

Öte yandan TBMM Genel Kurulu’nda CHP’nin Türkiye’de madde bağımlığının araştırılması için verdiği önergenin görüşülmesinin öne alınması önerisi görüşüldü. Öneri AK Partili ve MHP’li milletvekillerinin oyları ile reddedildi.

CHP Ankara Milletvekili Dr. Murat Emir, öneriye ilişkin yaptığı konuşmada, uyuşturucunun gençleri ve çocukları mahvettiğine dikkat çekerek, Meclis’in daha önce bu konuyu konuştuğunu ve rapor hazırladığını belirtti. Emir, rapordaki tespitlere ilişkin “Siz gelin bunlardan hangilerinin yapıldığını anlatın. Anlatamazsınız, niye biliyor musunuz? Bu çünkü raflarda bekliyor. Palavralarla uğraşıyorsunuz, insanların gözünü korkutmaya çalışıyorsunuz” dedi.

Emir, “Süleyman Soylu son derece ciddiyetsiz” diyerek, uyuşturucu ile İçişleri Bakanlığı’nın yeterince mücadele etmediğini öne sürdü. Emir, “Eğer uyuşturucu ile mücadele edecekseniz, bize göre ilk başta istifa etmesi gereken kişi” diye vurguladı. Emir, Bakan Soylu’nun verdiği sayılar ile bir yılda Türkiye’deki cezaevlerinin bir kat daha doldurulması gerektiğini kaydederek, elindeki hesap makinasını gösterdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER