ABD, Rusya ile gizli görüşmeler yapıldığını doğruladı

ABD merkezli Wall Street Journal’ın ABD ve Rusya arasında gizli görüşme yapıldığına yönelik iddiaları içeren haberine Washington’dan doğrulama geldi.

ABD, Rusya ile gizli görüşmeler yapıldığını doğruladı

Wall Street Journal gazetesi tarafından ilk olarak öne sürülen ve günlerdir devam eden Moskova-Washington hattında “gizli görüşme” iddialarına ABD’den doğrulama geldi.

Gazete, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan’ın Putin'in dış politika danışmanı Yuri Ushakov ve mevkidaşı Nikolay Patruşev ile görüştüğünü yazmıştı. Haberde, bu gizli temasların devam eden çatışmaların tırmanma riskini azaltmak ve nükleer silah kullanımı riskine karşı yapıldığı belirtilmişti.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, ABD ve Moskova arasında gizli görüşmeler yapıldığını onayladı.

KREMLİN YANITSIZ BIRAKTI

İddialar hakkında açıklama yapan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Bu yayın ile ilgili söyleyecek bir şeyimiz yok" demişti.

Peskov ayrıca, ABD merkezli Washington Post gazetesinde yer alan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski'nin, Putin iktidarda olduğu sürece müzakereyi reddetmesi nedeniyle ABD'nin, Ukrayna'yı Rusya ile müzakerelere açık olduğunu belirtmesi için ikna etmeye çalıştığı yönündeki haber hakkında da net bir cevap vermeyerek, "Öncelikle tekrar ediyorum ki bazı doğru haberler var ama haberlerin çoğu sadece spekülasyonlardan ibaret" ifadelerini kullandı.

ABD KABUL ETTİ: "KİMLE MASAYA OTURDUĞUMUZUN FARKINDAYIZ"

Peskov'un açıklamasından sonra Jake Sullivan, Washington ile Moskova arasındaki iletişim kanallarının Ukrayna’daki savaşa karşın açık olmaya devam ettiğini kabul etti.

New York’ta açıklamalarda bulunan Sullivan, Kremlin ile temasın ulusal çıkarlar için sürdüğünü belirterek, ABD’li yetkililerin, ‘kimle masaya oturduklarının farkında olduğunu” söyledi.

NBC televizyonu yayınında Sullivan, Rus heyeti ile yapılan görüşmede, Washington’un yanıtının ne olabileceğinin 'en açık şekilde' ortaya koyulduğunu da belirtti.

Öte yandan Moskova ile temasların devam etmesinin, bu sorundan etkilenen tüm ülkelerin ulusal çıkarı olduğunu da vurguladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER