Mithat Sancar: Üçüncü Yol demokratik cumhuriyetin yolunu açar

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Demokrasi İttifakı’nı ortak mücadeleyle inşa edeceklerini belirterek, “Üçüncü Yol, ülkede demokratik cumhuriyetin yolunu açar” dedi.

Mithat Sancar: Üçüncü Yol demokratik cumhuriyetin yolunu açar

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hatay İl Örgütü, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ın katılımı ile 4’üncü Olağan Kongresi’ni, Antakya’da bulunan bir düğün salonunda gerçekleştirdi.

Kongrede konuşan Sancar, ülkede kalıcı barışın ancak demokrasiyle sağlanabileceğinin altını çizerek, “Demokrasi ancak Kürt sorununa demokratik çözüm ile kurulabilir. O nedenle biz bu ülkeyi demokratikleştirecek, cumhuriyeti demokrasi ile buluşturacak büyük barışı hedefliyoruz. Mücadelemizi demokrasi, barış, ekmek ve özgürlük üzerine kurduk. Halkların ortak demokrasi mücadelesi üzerine kurduk. Demokrasi İttifakını da bu ortaklığın ana politikası olarak belirledik” dedi.

‘Savaşa her yerde karşı çıkacağız’

“Bizler burada barış derken, bizimle dalga geçenler ya da bize dudak bükenler, şimdi barış havarisi kesilmişlerdi” diyen Sancar, konuşmasına şu sözlerle devam etti:

Suriye’de savaş politikaları, Ortadoğu da işgal politikaları güden bir iktidarın ve onun yandaşlarının barış kelimesini ağızlarına almaya hakları yoktur. Eğer barış diyeceksek her yerde diyeceğiz, eğer işgale karşı isek her yerde işgale karşı çıkacağız. Ukrayna’da işgale karşı çıktığımız gibi Efrîn’deki işgale de karşı çıkacağız. Serêkaniyê’deki işgale de karşı çıkacağı. Bütün işgal ve savaş politikalarına hep birlikte her yerde karşı çıkacağız. Savaşa her yerde hayır diyeceğiz.

‘Meydanı boş bırakmayacağız’

Barışın ancak ortak mücadele ile olacağını söyleyen Sancar, şunları dile getirdi:

Biliyoruz ki bu ülkeye de bu bölgeye barışı ancak halkların ortak mücadelesi getirebilir. O nedenle Demokrasi İttifakı’nı, emekçilerin hakları, mazlumların ortak mücadelesi üzerinden inşa etmeye devam ediyoruz.

Ne inkârcı, imhacı, sömürücü, talancı zihniyete yol bırakacağız ne de bunun karşısına sadece küçük düzeltmelerle alternatif adı altında seçenek sunduğunu iddia edenlere meydanı boş bırakacağız. Hayır, başka bir imkân başka bir seçenek var 3’üncü Yol ve halkların ortak mücadelesi. Ancak bu yol bizi bu ülkede yeni bir başlangıcı götürebilir ancak bu yol bizi yeni bir inşa için güçlendirir. Yeni inşa yeni başlangıç eski zihniyeti, inkârcı, imhacı, sömürücü, talancı, rantçı, yalancı, kancı zihniyetten kurtarır. Ülkeye, demokratik cumhuriyetin ve büyük bakışın yolunu açar. 

Gazete Karınca

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER