Prof. Şener: Şubatın ilk iki haftasında virüs pik yapabilir

Omicron'un etkisiyle İstanbul'daki korona virüsü vaka sayısı toplam vaka sayısının yarısını geçti. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Şener, şubatın ilk iki haftası pik yaşanacağını söyledi.

Prof. Şener: Şubatın ilk iki haftasında virüs pik yapabilir

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı korona virüsü tablosunu değerlendiren Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, Omicron’da pik seviyeyi şubatın ilk iki haftasında beklediklerimi söyledi.

'VİRÜS AŞIDAN KAÇABİLEN BİR VARYANT FORMUNA DÖNDÜ'

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Öğretim Üyesi ve Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, Omicron varyantı ile artan korona virüsü ile DHA'ya değerlendirmelerde bulundu: "Vaka tırmanışı devam edecektir. Ancak bu vakaların tamamı Omicron varyantı değil. Delta ve Delta Plus varyantıyla birlikte Omicron el ele gidiyor. Omicron varyantı olgularında karşı karşıya kaldığımız hastaneye yatış oranı daha düşükken, Delta ve Delta Plus varyantlarında hâlâ yüksek. O yüzden Omicron varyantının tırmanacağı pik seviyeyi şubat ayının ilk iki haftasına kadarki zaman dilimi içerisinde bekleyebiliriz."

Omicron'un diğer illere yayılmasıyla vaka sayılarının daha da yükseleceğini belirten Şener, "Bu vaka sayıları tedbirlerle ilişkili değil. Daha çok aşı ve aşılama perspektifiyle alakalı. Virüs gerçek anlamda çok değişti ve aşıdan kaçabilen bir varyant formuna döndü. O yüzden hatırlatma dozlarını çok önemsiyoruz, antikor sayısı ne kadar yüksekse o kadar iyi korunacaksınız" dedi. 

TÜM VAKALARIN YÜZDE 52'Sİ İSTANBUL'DA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 31 Aralık'ta yaptığı açıklamada, "Tüm vakaların yüzde 52'si İstanbul'da tespit ediliyor. Tam anlamıyla İstanbul patladı diyebiliriz" demişti. Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit ise yine geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada "İstanbul'un vaka artış hızı son 10 günde 5 kat gibi büyük bir hızla gidiyor. Bu da ülke rakamına çok ciddi yansıyor. Diğer illerimizde de benzer bir süreç istemesek de yaşanacak" ifadelerini kullanmıştı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER