Reuters'dan 'Gül aday olmayacak' iddiası

Reuters ajansından Abdullah Gül iddiası... ajansın Türkçe servisine konuşan bir kaynak: Gül ısrarla çatı aday olmak istediğini belirtiyor. Akşener'in durumu nedeniyle bu mümkün olmuyor. Kendisi Saadet Partisi'nin adayı da olmayacak.

Reuters'dan 'Gül aday olmayacak' iddiası
11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 24 Haziran’daki erken seçimlere aday olup olmayacağına ilişkin tartışmada, Reuters ajansının Türkçe servisinden yeni bir iddia geldi. Buna göre, Abdullah Gül cumhurbaşkanı adaylığı konusunda Saadet Partisi (SP) ile uzlaşma sağlayamadı. Reuters’ın sorusu üzerine SP’li bir yetkili şu değerlendirmeyi yaptı: “Gül ısrarla çatı aday olmak istediğini belirtiyor. Akşener’in durumu nedeniyle bu mümkün olmuyor. CHP’ye de bunu kabul ettirmek söz konusu değil. O nedenle görüşmelerimizden sonuç alamadık. Kendisi Saadet Partisi’nin adayı da olmayacak.”


Abdullah Gül, son günlerde yaşanan tartışmalara ilişkin yarın detaylı açıklama yapacağını duyurmuştu. Gül’ün yarın yapacağı açıklama hakkında bilgi sahibi olmadıklarını da vurgulayan SP’li yetkili, “Gül’ün çatı aday olma isteğinin önünde CHP’nin yanı sıra bizim partimiz içerisinde de bazı engeller vardı. Genel Başkan bunların hepsini aştı. Ancak Gül istemedi” değerlendirmesini yaptı.

Aynı yetkili, SP’nin süreç içerisinde Genel Başkan Temel Karamollaoğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığını değerlendireceğini de belirtti.

‘GÜL’ÜN ADAYLIK İHTİMALİ DÜŞÜK’

Öte yandan Abdullah Gül’e yakın bir kaynak, Gül’ün adaylık ihtimaliyle ilgili şu yorumu yaptı: “Gül zaten ‘aday olurum’ dememişti. Onun aday olması için devreye girenler oldu. O da asgari şartlarını sundu. Çatı adaylık bunlardan birisiydi. Bu da sağlanamadı. Yarınki açıklamasıyla ilgili bilgi sahibi olmasam da, Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanlığına adaylık ihtimalini düşük görüyorum.” (Reuters Türkçe)

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2018, 17:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER