Aday, CHP Parti Sözcüsü Tezcan'ın üzerine yürüdü

CHP Genel Merkezi'nde Bülent Tezcan'ın üzerine yürüyen şahsı partililer uzaklaştırdı.

Aday, CHP Parti Sözcüsü Tezcan'ın üzerine yürüdü

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan’ın parti genel merkezinde düzenlediği toplantı esnasında bir kişi üzerine yürüdü. Milletvekilliğine aday olmak istediğini belirten şahıs, “Adayım ve çok zor durumdayım” dedi.

CHP’li Tezcan’ın Ankara’daki parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gergin anlar yaşandı. ​Toplantı sırasında sırasında kendisini CHP ilçe başkanı olarak tanıtan bir kişi, “Adayım ve çok zor durumdayım” diyerek Tezcan’ın üzerine yürüdü. Partililer ve güvenlik görevlilerinin Tezcan’ın üzerine yürüyen şahsı dışarı çıkarmasının ardından basın toplantısı devam etti.

Tezcan şunları söyledi;

15 VEKİL GERİ DÖNECEK Mİ: Bizim 15 arkadaşımız bir demokrasi kahramanı olarak bir önemli görevi ifa etmişlerdir. Türkiye’de diktatörlüğü yerleştirmek isteyen bir anlayışa karşı, sandık önünde tuzak kurmaya çalışanlara karşı bir demokratik önlem alınmıştır. O uygulamalarda diktatörlüğün izi bulmak mümkün değildir. Arkadaşlarımızın kendi ikballeriyle ilgili hesabı olmamıştır. Bu mücadeleyi veren arkadaşlarımızın mağdur edilmesi de düşünülemez. Çok önemli bir adım atmışlardır. Tabi ki bu çerçevede millet arkadaşlarımızın attığı bu adımı takdir etmeye devam edecektir.

ABDULLAH GÜL İSMİ GÜNDEMDE Mİ? Biz bu süreci hiçbir zaman aday ismi veya isimler üzerinden tartışarak yürütmedik. Daha önce de söyledim. Önemli müzakere süreci devam ediyor. Bu devam ederken isimlerin tartışmanın merkezine oturtulması müzakereye zarar verir. Kuşkusuz görüşme sırasında her siyasi parti kendi gönlündeki adayın ismini ortaya atar. Ama mesele sadece cumhurbaşkanı adayı meselesi değildir. Siyasi partilerin oluşturacakları ittifak meselesi, hangi ittifaklar oluşacak, en geniş mutabakat nasıl sağlanacak bunlar görüşülüyor. Bizler en geniş mutabakatın sağlanmasının Türkiye’nin geleceği konusunda önemli olduğunu düşünüyoruz. En çok itiraz ettiğimiz şey, süreçte TBMM’yi milletin iradesini devre dışı bırakan bu 20 Temmuz darbesinin devamı olan yeni sistem anlayışı. Biz bunu ortadan kaldırmak için güçlü bir Meclis istiyoruz, güçlü bir Meclis’in oluşturulması çok önemli bir sorun olarak önümüzde duruyor. TBMM’de yetkilerine sahip çıkan bir çoğunluğu yaratmak zorundayız. Bu noktada da müzakereler oldukça iyi geçiyor. olumlu bir noktaya doğru evrildi. Önümüzdeki hafta sanıyorum iyi haberleri paylaşacağız.  / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2018, 13:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER