Sancar: Saldırının gerçekleştiği saatlerde 40 kişilik toplantı planı vardı

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, İzmir'deki saldırının yapıldığı saatlerde binada 40 kişilik yönetici toplantısı yapılmasının planlandığını ancak acil bazı nedenlerle ertelendiğini açıkladı.

Sancar: Saldırının gerçekleştiği saatlerde 40 kişilik toplantı planı vardı

HDP EŞ Genel Başkanı Mithat Sancar, İzmir il örgütüne yönelik silahlı saldırı ve parti üyesi Deniz Poyraz’ın öldürülmesine ilişkin parti genel merkezinde açıklama yaptı.

Yaşanan saldırının sorumlusunun iktidar olduğunu söyleyen Sancar, “Bugün İzmir il örgütümüzde saldırının gerçekleştirildiği saatlerde yaklaşık 40 kişilik yönetici grubumuzun bir toplantısı vardı. Daha önce planlanmış olan bu toplantı acil bazı nedenlerden dolayı ertelendi. Tam anlamıyla tarama yapmış katil, plan açıktır!” dedi. HDP Eş Başkanı Sancar’ın açıklamasından öne çıkan ifadeler şu şekilde:

SİLAHLI KATİLLERİNİ DEVREYE SOKTULAR: Aylardır söylüyoruz; bu iktidar kaostan besleniyor. HDP’yi her türlü yolu kullanarak susturmaya çalışıyor. Kobanî Davası da, kapatma davası da bu amaca yöneliktir. Yargı ve siyaset yoluyla bizimle baş edemeyenler şimdi silahlı katillerini devreye sokmuştur.

HESABINI SORACAĞIZ: İzmir il binamızın etrafında sayısız polis ve emniyet aracı var. Bu şahıs bugün saat 10.30’da göstere göstere elinde silahla binamıza giriyor ama oradaki yüzlerce polis görmezden geliyor ya da yol veriyor. Bunların hepsinin peşinde olacağız. Bunların hepsinin hesabını soracağız.

SÖZÜNÜZÜ AÇIKLAMAK ZORUNDASINIZ: Yarattığı karanlık döngüden kurtulamayacağını anlayan iktidar, kaos planlarını devreye sokmuştur. AKP Genel Başkanı bir süre önce “Bunlar daha iyi günleriniz, daha neler neler olacak” demişti. Bu sözünüzü açıklamak zorundasınız!
İktidar bu saldırının sorumlusudur! Düşmanlaştırma politikasını tek yol olarak kullanan, çatışma ortamını tahrik eden iktidar bu cinayetin de, bundan sonra işlenecek benzer cinayetlerin veya katliam girişimlerinin sorumlusudur.

İKTİDARIN KÜÇÜK ORTAĞI SORUMLU: Her gün herkesi, her kurumu tehdit eden, hedef gösteren iktidarın küçük ortağı bu saldırı karşısında ne diyor? Sözü nedir? Gazetecileri, siyasetçileri ve en başta partimizi hedef gösteren iktidarın küçük ortağı da bu saldırıdan sorumludur.

SİYASİ PARTİLERE ÇAĞRI: Her türlü çekingenlik, kaos planlarının sahiplerini cesaretlendirmekten başka bir sonuç doğurmayacaktır. Meclis’te bulunan ve bulunmayan bütün siyasi partilerin başkanlarıyla en kısa zamanda bir araya gelelim, bu karanlık oyuna karşı ortak tutumu gösterelim. (DUVAR)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER