Süryani kurum ve kuruluşlarından HDP'ye destek

Süryani kurum ve kuruluşları, 7 Haziran’daki seçimlerde HDP’yi destekleyeceklerini açıklayarak, tüm Süryanilere de sandığa giderek HDP için oy kullanma çağrısı yaptı.

Süryani kurum ve kuruluşlarından HDP'ye destek

Avrupa Süryaniler Birliği, Bethnahrin Süryani Kadınlar Birliği, Süryani Dernekler Federasyonu ve Türkiye Süryani Kadın Merkezi tarafından 7 Haziran’da Türkiye ve Kuzey Kürdistan’da düzenlenecek genel seçimlere ilişkin ortak açıklama yapıldı.

“HDP’nin farklılıklar için geliştirdiği literatür, bütün toplumsal kesimlerin gerçekliğine ve bireylerin temel ihtiyaçlarına cevap verdiği için kapsayıcı bir projeye dönüşmüştür” ifadelerine yer verilen açılmada tüm Süryanilere  sandığa giderek HDP için oy kullanma çağrısı yapıldı.

Süryani kurum ve kuruluşları tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Ortadoğu’da ateş ve kan her tarafı sararken, Türkiye’nin hangi tarafa doğru savrulacağı herkes tarafından merakla beklenmektedir. 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak milletvekili genel seçimleri de bu süreçte önemli bir rol oynayacaktır.

“Başta Kürtler olmak üzere ezilen halkların özgürlük mücadeleleri, demokrasiden yana olan toplumsal kesimler ve ilerici aydınlar olağanüstü bir çaba ve fedakarlıkla Türkiye’yi değiştirmeye çalışmaktadırlar. HDP, bu süreçte, toplumu etkileyen inkar edilen kimlikleri, farklılıkları ve toplumsal zenginlikleri ortaya çıkaran bir güce sahiptir.

“HDP ve onun dayandığı mücadele geleneği, sistemi zorlayarak Türkiye’deki halkların ve dini inançların gerçekliğini görünür, konuşulur ve sorunlarına çözümler üretilir bir konuma getiren temel bir faktördür. HDP’nin farklılıklar için geliştirdiği literatür, bütün toplumsal kesimlerin gerçekliğine ve bireylerin temel ihtiyaçlarına cevap verdiği için kapsayıcı bir projeye dönüşmüştür.

“HDP’nin Süryani halkında güven ve sempati kazandığına ve barajı aşması için mücadele edilmesi gerekmektedir. Görüş, öneri ve eleştirilerimizi saklı tutmakla beraber, seçim barajını ve devletin antidemokratik politikalarını bozmak için HDP’yi desteklemeye sonuna kadar devam edeceğiz. Çünkü inkarcı zihniyetin tek alternatifi HDP’de demokratik bir çizgi olarak ifadesini bulmuş ve günden güne olgunlaşmaktadır. Dolayısıyla HDP’nin başarılarını kendi kazanımlarımız olarak görüyor ve sahip çıkıyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2015, 15:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER