Tarık Ziya Ekinci: CHP'nin sağ ittifakı son darbe oldu

"Sosyal demokratların makabline şamil kanun çıkartarak HDP milletvekillerini tutuklatmaları demokrasiye vurulan ilk darbeydi. Sağın da sağındaki partilerle ittifak kurarak Türkiye'de demokratik gelişme umudunu tahrip etmeleri son darbe oldu."

Tarık Ziya Ekinci: CHP'nin sağ ittifakı son darbe oldu
Tarık Ziya Ekinci, CHP’nin HDP’yi dışlayarak İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti ile kurduğu ittifakı değerlendiren bir yazı kaleme aldı.


Tarık Ziya Ekinci, T24’e
 konuk yazar olarak bir yazı kaleme aldı. Ekinci’nin Türk faşizmi sosyal demokratlar sayesinde 2. büyük zaferini kazandı başlıklı yazısı şöyle:

“AKP’nin yüzde on barajı koruyarak ‘ortak listelerle’ seçime girme projesinin amacı, HDP’yi tek başına bırakmak PÖH’ler ve JÖH’lerin baskısıyla 15 bin yöneticisi tutuklu bulunan partinin barajın altında kalmasını sağlamaktı. Böylece AKP hakkı olmayan en az 80 millet vekiline el koymak istiyordu.

Proje sosyal demokrat CHP’nin HDP’yi dışlayarak İP, DP ve SP ile ortaklık kurmasıyla gerçekleşmekte… AKP, devletin tüm imkânlarını seferber ederek bütün gücüyle tek başına bırakılan HDP’yi barajın altına düşürecek ve bölgenin ikinci partisi sıfatıyla hakkı olmayan millet vekillerinin tümünü gasp edecektir.

CHP ise, kurduğu yeni ittifaklarla TBMM’de çoğunluk olmayı amaçlarken, tam aksine, esamisi okunmayan partilere oy kaptıracak ve AKP’nin milletvekili sayısını da en az yüzde on arttıracaktır.

Sosyal demokratların makabline şamil kanun çıkartarak HDP milletvekillerini tutuklatmaları demokrasiye vurulan ilk darbeydi. Sağın da sağındaki partilerle ittifak kurarak Türkiye’de demokratik gelişme umudunu tahrip etmeleri son darbe oldu.

Kurtuluş, Kürt özgürlük hareketinin Türkiye demokrasi güçleriyle birlikte sahip oldukları sınırlı imkanlarla mücadele ederek oyunu bozmalarında ve HDP’nin barajı aşmasını sağlamalarındadır. Bu düşünsel ortaklığın Türkiye’nin makus talihini yenerek başarılı olmasını diliyorum.

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2018, 23:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER