TBMM Başkanı Şentop, Soylu'ya 10 bin dolar alan siyasetçiyi sordu

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yazı göndererek Sedat Peker'den 10 bin dolar alan siyasetçi iddiası ile ilgili belgelerin Meclis Başkanlığı'na gönderilmesini istedi.

TBMM Başkanı Şentop, Soylu'ya 10 bin dolar alan siyasetçiyi sordu

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun bir siyasetçinin Sedat Peker'den 10 bin dolar aldığı iddiasıyla ilgili, tüm bilgi ve belgelerin Meclis Başkanlığı'na iletilmesi istedi.

Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre Şentop, Meclis'in bu tür iddialarla anılmaması gerektiğini belirterek 27 Mayıs'ta Süleyman Soylu'ya bir yazı gönderdi. 

NE OLMUŞTU?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sedat Peker'in Youtube üzerinden yayınladığı videolardaki iddialar üzerine TRT'de katıldığı programda Peker'den 10 bin dolar alan bir siyasetçi olduğunu öne sürmüş, sonrasında Habertürk'te çıktığı canlı yayında da 10 bin dolar alan siyasetçinin ismini savcılığa vereceğini söylemişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da partisinin grup toplantısında Şentop'a seslenerek, “Ayda 10 bin dolar rüşvete bağlanan siyasetçi kim? Şentop bu konuyu açıklamak zorundadır. Eğer Şentop konuşmuyorsa acaba 10 bin dolar benzeri bir olay her ay ona da mı veriliyor? Şentop sessiz kalamaz” demişti.

Şentop ise Kılıçdaroğlu'na, "Bunu bilen de ben değilim açıklayacak olan da ben değilim. Ben de 10 bin dolar alan kimdir, açıklansın diyorum" diyerek cevap vermişti. / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER