Terhisler 31 Mayıs’ta başlıyor

Bakan Akar açıkladı: Durdurulan terhislerin 31 Mayıs'ta başlayacak. Yeni celp için hazırız.

Terhisler 31 Mayıs’ta başlıyor
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, korona virüsü salgını nedeniyle durdurulan terhislerin 31 Mayıs’ta başlayacağını açıkladı.

Kuvvet komutanlarıyla haftalık video konferans toplantısı yapan Bakan Akar, salgınla mücadele konusunda, “Türkiye’nin bu konudaki başarısı dünyada ayrı bir noktada. Ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri olarak da bu konudaki mücadelede dünyadaki diğer silahlı kuvvetlerden daha önde durumdayız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda başlatılan ‘normalleşme’ çalışmaları kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri’nde tayin, atama, görevlendirme, terhis ve celplerin de başlatılacağını açıklayan Akar şöyle konuştu:

ASKERE GELENLERE ÜÇ-DÖRT GÜN ÖNCE TEST

“Bir ay süreyle terhisler uzatılmıştı. Bu konuda halkımız, asil milletimiz, Mehmetçiğimizin kıymetli aileleri bizleri destekledi, bunun ülkemizin, halkımızın hayrına olacağını herkes ferasetiyle anladı. Alınan tedbirlerin yeterli olduğu, artık terhis ve celplerin başlayabileceği noktasına geldik. İnşallah 31 Mayıs Pazar gününden itibaren terhisleri başlatacağız. Bununla ilgili önemli tedbirler alındı. Terhis olacak gençlerimiz 18 Mayıs’tan itibaren tedbir olarak gözetim altına alındılar. Ayrıca Sağlık Bakanlığı ile yoğun bir koordinasyon halindeyiz. Şu ana kadar gözetim altında bulunan, terhis olacak gençlerimiz arasında herhangi bir vakaya rastlanmadı. Diğer taraftan da yeni celp kapsamında gençlerimizin de sağlıklı şekilde birliklerine katılabilmesi için her türlü tedbiri aldık. İl ve ilçe sağlık müdürlükleri ile garnizon komutanlıklarımızın aldığı tedbirler kapsamında askere gelecek gençlerimize üç-dört gün öncesinde PCR testi yapılacak.” / DUVAR


Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2020, 15:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER