'YPG'ye kaç silah verildiğini bilmiyoruz'

ABD'nin IŞİD'e karşı YPG'ye verdiği silahlara ilişkin tartışma sürüyor. Amerikalı bir yetkili, YPG'nin elinde tam olarak kaç silah bulunduğunu bilmediklerini söyledi.

'YPG'ye kaç silah verildiğini bilmiyoruz'
ABD’nin Rakka çevresinde IŞİD’e karşı YPG’yi silahlandırması ve Türkiye’nin tepkisi dünya basınının da gündeminde. Amerikan yönetimi IŞİD’in Rakka’da yenilgiye uğratılması sonrası YPG’ye verilen silahların geri alınacağını vurgulasa da, üst düzey bir yetkili örgüte tam olarak kaç silah verildiğini bilmediklerini söyledi. Ajansa isim vermeden konuşan Amerikalı bir yetkili de, ‘YPG’nin elinde tam olarak kaç silah olduğunu bilmediklerini’ söyledi.


Reuters ajansına isim vermeden konuşan yetkili, kendi örgütleri sahada gerileyen bazı Arapların yanlarındaki Amerikan silahlarıyla birlikte YPG saflarına katıldığını ve Washington’ın da bu nedenle YPG’nin elinde tam olarak kaç silah bulunduğunu bilmediğini savundu. Yetkili, “Sahadaki bağlılıklar muharebe hatları kadar değişken” dedi.

ABD Savunma Bakanı James Mattis de hafta içinde silahların geri alınıp alınmayacağına dair soruya “Elimizden geleni yapacağız” yanıtını vermiş, Rakk IŞİD’den temizlendikten sonra da ülkenin diğer yerlerindeki operasyonlar için YPG’nin çatısı altında savaştığı Suriye Demokratik Güçleri’ne silah tedarikinin sürebileceğini söylemişti.

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2017, 10:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER