Covid-19 salgınında 'çok yüksek riskli' il sayısı 58'e ulaştı

Covid-19 risk değerlendirme haritasına göre İstanbul, Ankara ve İzmir çok yüksek riskli (kırmızı) kategoride yer aldı. Türkiye genelinde düşük riskli (mavi) kategoride yer alan tek il Şırnak oldu.

Covid-19 salgınında 'çok yüksek riskli' il sayısı 58'e ulaştı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın basın toplantısında duyurduğu korona virüsü risk haritasını paylaştı. 

Koca haritayla paylaştığı notunda, ''İllerimizin risk durumunu gösteren son haritamız. Virüs gücünü kaybetmiş değil. Bu haritayı maviye çevirmek elimizde. Aşı programı toplum bağışıklığını sağlayana kadar mücadele etmeliyiz. Zor olanı aştık kolay olanı kaybetmeyelim'' ifadelerini kullandı.


BİR AY ÖNCE YÜKSEK RİSKLİ İL SAYISI 17'YDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan basın toplantısında, çok yüksek riskli grubu teşkil eden kırmızı kategorideki illerin sayısının nüfusun yüzde 80'nini oluşturan 58 şehre ulaştığını söylemişti. Sadece bir ay önce 26 Şubat’ta çok yüksek riskli il sayısı 17 olarak açıklanmıştı.

Bakan Koca'nın paylaştığı Covid-19 risk değerlendirme haritasına göre İstanbul, Ankara ve İzmir çok yüksek riskli (kırmızı) kategoride yer aldı. 

Türkiye genelinde düşük riskli (mavi) kategoride yer alan tek il Şırnak oldu.

Hakkari, Van, Bitlis, Muş, Batman, Siirt, Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Uşak, Covid-19'da orta riskli (sarı) iller oldu.

Ağrı, Kars, Bingöl, Tunceli, Kahramanmaraş, Adana, Hatay, Kırşehir, Afyonkarahisar, Burdur, Denizli, Manisa Covid-19'da yüksek riskli iller kategorisine girdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER