Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: İstanbul'da tedavi gören 6 madenciden 5'inin durumu ciddi

Bartın'daki patlamada yaralanan ve İstanbul'da tedavi gören 6 madencinin durumuyla ilgili açıklama yapan Fahrettin Koca, "5'inin durumları ciddi. 5'i de solunum cihazına" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: İstanbul'da tedavi gören 6 madenciden 5'inin durumu ciddi

Bartın'ın Amasra ilçesindeki kömür madeninde 41 işçi vefat etti, 11 işçi yaralandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaralılardan 6'sının tedavi gördüğü, İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi'nde yaralıları ve yakınlarını ziyaret ettikten sonra açıklama yaptı.

İstanbul'da tedavi gören 6 yaralıdan 5'inin durumunun ağır olduğunu aktaran Koca, şunları söyledi:

BARTIN'DAKİ HASTALARIMIZI 3-4 GÜN İÇİNDE TABURCU EDEBİLİRİZ: Bartın'da şu anda takip edilen 3 hastamız var. Genel durumları iyi, solunum cihazına bağlı olan herhangi bir hastamız yok. Zannediyorum 2 veya 3 gün içerisinde taburcu edebiliriz. 

YANIK YÜZDELERİ 65 İLE 85 ARASINDA DEĞİŞİYOR: Biliyorsunuz erken saatlerde durumu ciddi olan 6 hastamızı, ki 5'i yanık hastası, 1 hastamızda karbonmonoksit zehirlenmesiyle, uçak ambulansla yanık merkezimize getirildi. Demin hastalarımızı ziyaret ettik. Her biriyle ilgili arkadaşlarımızla birlikte değerlendirmelerini yaptık. Devamında da yakınlarına bilgi verdim. 6 hastamızdan 5'inin durumları ciddi. 5'i de solunum cihazına bağlı ve yanık yüzdeleri yüzde 65 ile 85 arasına değişmekte.

1 HASTAMIZ NAKLEDİLİRKEN KALBİ DURDU: Hatta 1 hastamız dün nakli yapılırken, hastanemize aldığımızda kalbinin durduğu ve canlandırmayla geri dönen bir hastamızdır. Bugün o hastamızın da düne göre daha iyi olduğunu söyleyebiliriz ama durumu ciddiyetini korumaya devam ediyor. 

İLK 4 GÜN KRİTİK: Yanık hastalarının durumunun ciddi olduğunu, özellikle ilk 4 günün kritik olduğunu, bütün arkadaşlarımızın ilgili branşlarla birlikte hassasiyetle takip ettiklerini söyleyebilirim. Ben de yakinen takip ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız da özellikle her hastamızı yakinen takip ediyor, bu anlamda bilgi almaktalar. / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER