Sağlık Bakanlığı: 57 kişi grip virüsünden hayatını kaybetti

Sağlık Bakanlığı, 57 kişinin grip virüsüyle hayatını kaybettiğini açıkladı.

Sağlık Bakanlığı: 57 kişi grip virüsünden hayatını kaybetti

Sağlık Bakanlığı, yurt genelinde 57 kişinin grip virüsü nedeniyle hayatını kaybettiği, bunlardan 43’ünde İnfluenza A(H1N1), 7’sinde İnfluenza B ve 7’sinde ise İnfluenza A(H3N2) virüsü tespit edildiğini açıkladı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Dünya Sağlık Örgütü’nün dünya genelindeki grip hastalığına dair durumu açıklayan son raporuna göre, kuzey yarım küredeki grip yoğunluğu halen yüksek düzeyde seyretmekle beraber, İnfluenza A’nın baskın olduğu Kuzey Afrika ve Ortadoğu’da grip aktivitesinde azalma başlamıştır.

“Fransa, Hollanda ve İspanya gibi ülkelerin dahil olduğu bir çok Avrupa ülkesinde 65 yaş üzeri kişilerde tüm nedenlere bağlı ölüm sayılarında artış mevcut olup Dünya Sağlık Örgütü tarafından bu durumun nedeni olarak grip hastalığı, soğuk havalar ve akut solunum yolu hastalıklarının olabileceği ifade edilmiştir.

“Kuzey Amerika’da grip hareketliliği 2014 yılının sonunda ulaştığı en yüksek düzeyden sonra halen yüksek düzeyde devam etmektedir. ABD’de ise grip virüsü tespit edilme oranı 2014 yılı Aralık ayında ulaştığı yüzde 30,4’lük düzeyinden yüzde 12,1 düzeyine gerilemiştir.

“Dünyada olduğu gibi yurt genelinde de son hafta itibariyle grip aktivitesinin azalmaya devam ediyor. Düzenli izleme kapsamında 13. hafta itibarıyla gelen 352 numunenin yüzde 26,4’ünde influenza B, yüzde 8,8’inde İnfluenza A(H1N1), yüzde 5,1’inde İnfluenza A(H3N2) saptanmıştır.”

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2015, 12:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER