Arda Turan: Fatih Terim neden arkamdan konuşuyor?

Fatih Terim, Arda Turan'ın uçakta gazeteci Bilal Meşe'ye saldırması hakkında, "Görseydim o oyuncuyu aynı uçakla geri gönderirdim" dedi. Arda'dan "Milli takımı bıraktım. Arkamdan neden konuşmalar geçiyor hala anlamadım" yanıtını verdi.

Arda Turan: Fatih Terim neden arkamdan konuşuyor?
 Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 2018 Dünya Kupası Grup Elemeleri’nde millilerin 4-1 kazandığı Kosova maçının ardından basın toplantısı düzenledi. Terim, Milli Takım’da yaşananlara dair açıklamalarda bulunurken Arda Turan’ın gazeteci Bilal Meşe’ye saldırmasına ilişkin olarak, “Eğer uçaktaki olayı ben görmüş olsaydım. O oyuncuyu aynı uçakla geri gönderirdim. Dünyanın en büyük futbolcusu bile olsanız sonuçta futbolcusunuz, ona göre davranacaksınız” ifadesini kullandı.


Arda Turan’ın Meşe’ye saldırmadan önce “Size buraya aldıranın…” diyerek küfür etmesini hatırlatan Terim, “Olay Bilal Meşe olayı değildir, olay gazetecilerin uçağa alınma meselesi de değildir. Gazetecileri ben aldım uçağa” dedi.

‘BİLSEYDİK MİLLİ TAKIM EŞOFMANIYLA AÇIKLA YAPTIRMAZDIK’

Arda Turan’ın kamptan gönderilmesinden sonra yaptığı basın toplantısında milli takımı bıraktığını da açıklamasına değinen Terim, “Oyuncuya dedim ki, ‘Böyle bir şey olmuş. Bunun karşılığı buradan gitmen’ diye. Önümüzdeki günleri kurtarabiliriz dedim. Arkadaşlarıyla da beraber mantıklı buldular ve çok güzel bir metin hazırladık. Böyle bir karar açıklayacağını bileseydik o basın toplantısı milli takım eşofmanı ile yaptırtmazdık” diye konuştu.

ARDA’DAN JET YANIT

Fatih Terim’in açıklamalarının ardından Arda Turan’dan da cevap geldi. Arda, “Ben milli takımı bıraktım. Arkamdan neden konuşmalar geçiyor hala anlamadım. Hayatım boyunca Bilal Meşe’yi o olaydan sonra ilk defa uçakta gördüm. Her şeyi hocamın yüzüne söyledim ama hoca, benim yüzüme söylemek yerine basın toplantısında söyledi” diyerek tepkisini dile getirdi.

Arda Turan’ın yaptığı açıklamada şunları söyledi:

BU METİNLERİ OKU, HALLEDEBİLİRİZ DEDİ: O bana ‘oyuncu’ diyor, kendisi de benim hocamdır. Bizde emeği vardır ama artık bıraktım milli takımı. Sen bu metinleri oku, halledebiliriz dedi. Ben de ‘Ben artık takıma zarar veriyorum, bırakayım’ dedim onurlu bir şekilde.

GAZETECİLERİN GİTTİĞİNİ FARKETMEDİM: Milli takıma ilk gittiğim günden beri disiplinsizlikler yapmışımdır. Haylaz bir oyuncuyum ama sahada elimden geleni yapmışımdır. Basın mensuplarının benim basın toplantımı terk ettiklerini görmedim. Ben oraya gittiğimde zaten bırakmaya karar vermiştim.

BİR KİŞİ BİLE SAYGI DUYMAYACAK MI?: Hayatta en çok sevdiğim şeyi, uğruna en çok mücadele ettiğim şeyi 30 yaşında bıraktım. Bir kişi bile saygı duymayacak mı?

KİM ANLATTI?: Kimsenin yaşananları basına yansıtmaması gerekirdi. Ben ve takım arkadaşlarım anlatmadı. Kim anlattı bilmiyorum. Emre Belözoğlu, bu haberleri çıkaranların görevlerine devam etmeyeceklerini söyledi.

MİLLİ TAKIMA DÖNMEK İSTEMİYORUM: İnsanlarla konuşurum, istişare yaparım ama sırtımı sadece Allah’a dayarım. Milli takıma artık dönmek istemiyorum. Oraya daha fazla şey verebileceğimi düşünmüyorum.Tamam ya sorumlu benim. Oyunculara atmadılar mı suçu Euro 2016’da? Üzerime aldım, bıraktım milli takımı.

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2017, 11:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER