Aziz Yıldırım: 'En büyük kupayı biz aldık'

Aziz Yıldırım: Euroleague kupası kulüpler bazındaki en büyük başarıdır. Bu başarıyı Türkiye'ye Fenerbahçe armağan etti.

Aziz Yıldırım: 'En büyük kupayı biz aldık'
 Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Dergisi’nin Haziran sayısına açıklamalarda bulundu. Yıldırım, sarı-lacivertli kulüpte uzun yıllardır başkanlık görevini yürüttüğünü hatırlatarak başladığı yazısında, “Bu uzun süre içinde mücadele ettiğimiz 9 branştaki takımlarımızın, sporcularımızın birçok Uluslararası başarısını, şampiyonluğunu, sevincini, mutluluğunu yaşadım. Buradan dürüstçe belirtmek isterim ki; Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımımızın kazandığı Euroleague şampiyonluğunu, takımlarımız tarafından kazanılan uluslararası başarılar içinde ayrı bir yere koyuyorum” dedi.


‘BUNDAN SONRA BAŞARI KISTASI ŞAMPİYONLAR LİGİ ŞAMPİYONLUĞU’

Aziz Yıldırım, Euroleaue kupasının uzun vadeli planlama, sabır, çalışma ve emek harcanarak kazanıldığını vurgulayarak  spor dünyasının bu organizasyona verdiği değer göz önünde bulundurulduğunda, Türk spor tarihinde kulüpler bazında elde edilen en büyük başarıdır ve ne mutlu bize ki bu başarıyı Türkiye’ye armağan etmek Fenerbahçe’ye nasip olduğunu belirtti. . Böylece Fenerbahçe’nin  sportif başarıda çıtayı çok yükseklere taşıdığını söyleyen Yıldırım Türk spor tarihinde artık elde edilen bu başarıyı geçebilecek tek başarı kıstası, bir Türk kulübünün futbolda Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu kazanması olacaktır” dedi. Yıldırım yazısının devamında, “Eminim bir gün Fenerbahçe, taraftarının da gücü ile onu da başaracaktır. Başarı, geniş bir ekibin müşterek çalışmasının sonunda elde edilmiştir. Elde edilen başarıda en büyük pay Sayın Obradovic’e ve basketbolcularımıza aittir. Sayın Obradovic’e ve teknik heyetimize, idari menajerimize, basketbolcularımıza, kondisyonerimize, tercümanımıza, malzemecisinden, kapıda bekleyen güvenlikçi arkadaşıma kadar bu takıma emek veren tüm çalışanlarımıza teşekkürlerimizi sunuyorum. Ayrıca; bu başarıda Yönetim Kurulu’ndaki yol arkadaşlarımın ve geçmiş yönetimlerdeki arkadaşlarımın da katkısı büyüktür. Harcadıkları mesailerinden ve emeklerinden dolayı hepsine teşekkür ediyorum. Yine bu başarının en büyük paydaşı olan büyük taraftarımıza çok teşekkür ediyorum. Bir sezon boyunca tüm maçlarımıza geldiler, salonumuzu her maçta giydikleri sarı tişörtleri ile hıncahınç doldurdular. Artık imkansız denilen geri dönüşlerimizin tümünde takımımızın arkasında oldular. Destekleri ve yarattıkları enerji ile takımımızın şampiyon olmasında en büyük katkıyı sağladılar” şeklinde ifadeler kullandı.

‘DÜNYANIN BİR NUMARALI KOÇUNU GETİRDİK’

Sinan Erdem Spor Salonu’nda sarı-lacivertli taraftarın önünde çıktıkları bu yola uzun bir süre önce başladıklarını kaydeden Başkan Yıldırım, “Fenerbahçe’nin sadece bir futbol takımının ismi olmadığı, Türkiye’nin en büyük spor kulübünün adı olduğu” anlayışıyla yola çıktıklarını söyleyerek Ülker grubunun Avrupa’nın sayılı salonlarından biri olan Fenerbahçe Ülker Sports Arena’yı özelde Fenerbahçe camiasına genelde ise Türk sporuna, Türk basketboluna kazandırdığını belirtti. Aziz Yıldırım, “daha sonra takımı tartışmasız dünyanın bir numaralı koçu olarak tanımladığı Sayın Zeljko Obradovic’e teslim ettikten sonra” takımı transferlerle güçlendirdiklerini ve beklemeye başladıklarını ifade etti.

Basketbolda, NBA’den sonra dünyanın en büyük organizasyonu olan Euroleague Final-Four’unda üst üste 3 kez boy gösterdiklerini ifade eden Başkan Aziz Yıldırım, “Üst üste 2 kez final oynadık ve en nihayetinde o kupayı kazandık” dedi. (DHA)

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2017, 14:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER