Taraftar sahaya girip bayrak direğiyle futbolculara saldırdı, İzmir derbisi yarıda kaldı

Göztepe-Altay derbisinde olay çıktı, maç tatil edildi. Bir taraftar Altay tribününden atılan fişekle ciddi şekilde yaralandı. Bir taraftar ise bayrak direğiyle sahaya girip Altay kalecisini yaraladı.

Taraftar sahaya girip bayrak direğiyle futbolculara saldırdı, İzmir derbisi yarıda kaldı

1. Lig'de İzmir takımları Göztepe ile Altay'ın maçı şiddetin gölgesinde yarıda kaldı.

Daha önce konan deplasman yasağının kaldırılması tartışmalarının yaşandığı maç, 20. dakikada taraftarlar arasında çıkan olaylar nedeniyle durdu. 

Yaralı taraftarlar olduğu bilgisi üzerine iki ambulans sahaya girdi. Bir süre sonra bir Göztepe taraftarı sahaya atladı ve korner direğini sökerek Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'e art arda vurdu. Korner direğinin kırılmasının ardından kaleci Ozan yerde kaldı.

BeinSports'un verdiği bilgiye göre kafasında açılma olan Ozan Evrim Özenç, kanama durmayınca hastaneye kaldırıldı. 29 yaşındaki kalecinin bilinci açık olduğu açıklandı.

Ozan'a saldıran taraftar gözaltına alınırken, önce hakemler ve futbolcular soyunma odasına gitti, sonra da maçın tatil edildiği açıklandı. 

GÖZTEPE TARAFTARI HAVAİ FİŞEKLE YARALANDI

 Olaylar sırasında Göztepe taraftarı Mehmet Çakır da Altay tribününden atılan havai fişekle ciddi şekilde yaralandı. Sahaya giren ambulansla Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesine kaldırılan Çakır'ın yüzünde ciddi hasarın olduğu ve ameliyata alındığı belirtildi. 

ALTAY BAŞKANI DÜNDAR: UTANÇ VERİCİ 

Altay Başkanı Ayhan Dündar, olaylarla ilgili "İki olay da direkt hayata kast edilen durumlar, utanç verici, canımız çok sıkkın." dedi.
Dündar, hastane önünde yaptığı açıklamada, Göztepe taraftarının yaraladığı kaleci Ozan Evrim Özenç'in tomografisinin çekildiğini, bilincinin yerinde olduğunu söyledi. Tomografi sonucuna göre durumunun netleşeceğini aktaran Dündar, şöyle konuştu: "Kötü bir olaydı, yaşanmaması gereken bir durumdu. Maç içinde bizim taraftarlarımız tarafından atılan bir patlayıcı madde ile Göztepe taraftarının bir tanesini gördüm, çok üzüldüm. Öncelikle acil şifalar diliyorum kendisine. Utanç verici bir durum benim açımdan. Tekrarı olmaması dileğiyle, inşallah orada yaralı arkadaşlarımız öncelikle sıhhatlerine hızlı bir şekilde kavuşurlar. Canımız yandı, hiç olmaması gerekiyordu, yakışmadı. Özellikle maçın başında, iki olay da direkt hayata kast edilen durumlar, utanç verici, canımız çok sıkkın. Başka bir şey de söylemek istemiyorum."

MEHMET SEPİL: BUNLARIN GÖZTEPE'YLE; ALTAY'LA İLGİSİ YOK

Eski Göztepe Başkanı Mehmet Sepil ise hem İzmir futbolu hem Türk futbolu hem Göztepe hem de Altay adına çok üzgün olduğunu söyledi.

Yaşanmaması gereken bir olayın yaşandığını kaydeden Sepil, sözlerini şöyle sürdürdü: "Üzgünüm, istenmeyen bir olay, kötü bir örnek. İstenmeyen bu olayın failleri şiddetle cezalandırılmalı. Bu tekrarlanmamalı yani. Bunun tekrarlanmaması için hep beraber tüm taraftarlar, Altay taraftarları, Göztepe taraftarları bence şu an birlikte hareket etmek zorunda, İzmir bu değildir."

Sepil, seyircisiz futbolun hiçbir şeye benzemediğini belirterek, "Seyircisiz maçların Türk futboluna hiçbir yararı yoktu. İnşallah bundan sonra da maçlar seyirciyle oynanır. Yani biz bu kötü örnekten çıkıp İzmir futbolunu mahkum etmemeliyiz. Biz bunu yapanları mahkum etmeliyiz. Yani İzmir bunun mahkumu olmamalı. Çok çok üzgünüm yani." diye konuştu.

Altay Kulübü Başkanı Ayhan Dündar'ın maçtan önce kendisini arayarak kendilerine tanınan kontenjanı artırma talebinde bulunduğunu aktaran Sepil, şöyle devam etti: "Ben emniyet kabul ettiği bir durumda Göztepe'nin hiçbir sıkıntısı yoktur diye söyledim kendisine. Olay çok üzücü. Şu an mühim olan yaralılarımız var. Bir tanesi daha ciddi bir durumda, bir de dedikodulara lütfen hiç kimse inanmasın. Sayın Valimizin söylediği gibi ortada bir sürü spekülasyonlar dönüyor, buna hiç kimse inanmasın.

Bu tür olayların önüne geçmeliyiz. Bununla ilgili en önemli görev de camialara, taraftarlara düşüyor. Bu olayları yapanları dışarıya çıkarmak zorundayız. Bunların Göztepe ile Altay'la falan ilgisi yok. Gidip orada işaret fişeği şeyi atan bir zihniyetin veya Altay kalecisine arkadan gelip saldırmanın sporla hiçbir ilgisi yok. Bu İzmir olarak hepimizin görevidir. / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER