Madenci İsyan Etti: Bunların Kafasını Koparacaksın

CNN TÜRK'te "Ankara Günlüğü" programına konuk olan maden işçisi Nihat Çelik canlı yayında ağlayarak isyan etti.

 Türkiye'yi yasa boğan Soma faciasında maden işçisi Nihat Çelik, konuk olduğu CNN Türk ekranlarında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yaşadıklarını anlatan Çelik, canlı yayında gözyaşlarına hakim olamadı.

"BULARIN KAFASINI KOPARACAKSIN"

"Medencilikte her şey pirim" diyen Çelik, "aşağıda bizi sıkıştırıyorlar, baskıyla çalıştırıyorlar bizi. Kömür fazla çıktığında amirlere prim yazılıyor. Sıcak kömür olduğuna dair itirazımız dikkate alınsaydı zaiyat bu kadar çok olmayabilirdi. Madene daha önce gelen denetleme kurulundaki müfettişleri denetleyeceksin, bunların kafasını koparacaksın" diye konuştu.

"MADEN SAHİBİ HÜKÜMET YALAKASI"

Maden ocağı sahibinin hükümete yalakalık yaptığını, başka partilerin temsilcilerinin madene girmesine izin vermediğini de söyleyen Çelik, "Bizim ülkemizde büyük şirketlerin hükümete karşı bir yalakalıkları var. Madencilikte biraz daha öne çıkıyor. Saha alacağı zaman benden değil hükümetten alıyor sonuçta. Belki normalde hükümetçi bile değil ama öyle görünüyor. Bunu da hükümete karşı bir yalakalık olarak görüyorum ben." ifadelerini kullandı.

MADENCİ NİHAT ÇELİK'E DESTEK

Çelik'in halen maden ocağında çalışmasına rağmen yaptığı bu cesur açıklamalar üzerine Ankara Günlüğü programında Nihat Çelik'in işsiz kalmaması için siyasilerden duyarlılık çağrıları yapıldı. Binlerce kişi de sosyal medyadan Nihat Çelik'e destek verilmesine yönelik mesajlar gönderdi. / Haberler.com

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2014, 14:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER