Okmeydanı'nda polis araçları taşlandı

Okmeydanı'nda eylemciler, yoldan geçen polis araçlarını taşladı. Eylemcilere atmak istedikleri gazdan etkilenen polisler zor anlar yaşadı.

 İstanbul Okmeydanı'nda dün başlayan gerginlik hala devam ediyor. Okmeydanında bir grup eylemci, yoldan geçen polis araçlarını taşladı. Yüzleri maskeli eylemciler ilk olarak boş bir çevik kuvvet midibüsünü taşladı, ardından ise zıhlı araç taşlandı.

GAZ BOMBASI ATMAYA ÇALIŞTILAR AMA...

Eylemciler daha sonra içi polis dolu bir çevik kuvvet midibüsü taşlamaya başladı. Bu sırada polisler midibüsün içinden dışarıya gaz bombası atmaya çalıştı. Ancak gaz içerideki polisleri etkiledi. Geri geri kaçmaya çalışan midibüs kaldırıma çıktı. Dışarı çıkan polisler hızla uzaklaştı.

POLİS, SİLAHINI ÇEKEREK GERİ DÖNDÜ

Polislerden birinin silahını çekerek olay yerine geri dönmesi üzerine, eylemciler ara sokaklara kaçtı. Daha sonra olay yerine gelen takviye polis ekipleri gaz bombası kullanarak eylemcileri uzaklaştırdı.

POLİS OKMEYDANI'NA GİRDİ

Okmeydanı’nda dün başlayan olaylar bugün de devam ediyor. Polis,Okmeydanı civarında barikat kurup, taş atan guruplara müdahale ederek bölgeye girdi. 

Okmeydanı Şark Kahvesi civarında yola barikat kurup araç girişini engelleyen gruplara polis müdahale etti. Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ve 'akrep' olarak tabir edilen zırhlı araçlarla sokaklara giren çevik kuvvet ekipleri gaz atarak grupları dağıttı.

Yola kurulan barikatları kaldıran ekipler, ara sokaklara girerek grupların toplanmasına izin vermiyor.

Dün başına kurşun isabet ederek hayatını kaybeden Uğur Kurt’un isminin yazılı olduğu barikatları kaldıran polis, ‘Katil polis’ yazılı pankartları da indirdi.  / dha

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2014, 10:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER