Şemdinli Belediyesi'nden temizlik kampanyası

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde Şemdinli Belediyesi öncülüğünde 5 gün sürecek olan temizlik kampanyası başlattı. Kampanyaya STK temsilcileri, öğrenciler ve ilçe esnafı da destek verdi.

Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde Şemdinli Belediyesi, onlarca STK temsilcileri, ilçe esnafı ve vetandaşların katılımı ile ilçede 5 gün sürecek olan temizlik kampanyası başlattı. Kampanya belediye fen işleri müdürlüğünce dere yataklarının temizlenmesiyle devam edecek. 

Aralarında Şemdinli Belediye Eş Başkanı Seferi Yılmaz, Nahide Yıldız, BDP İlçe Başkanı Cabbar Taş, STK temsilcilerinin de bulunduğu onlarca kişi 'Daha güzel ve daha temiz bir Şemdinli için el ele' kampanyasına destek vermek için bugün sabah saatlerinde Şemdinli Belediyesi önünde bir araya geldi. Şemdinli Moda Mahallesi'nde kampanya startı verilirken, belediye zabıta memuru Sefer Aksoy tarafından da kampanya ile ilgili Kürtçe - Türkçe anonslar yapıldı. 

Kampanya kapsamında, Şemdinli Moda Mahallesi, Karşıyaka Mahallesi, Beşevler Mahallesi, Kılıç Mahallesi ile cumhuriyet caddesi temizlikten geçildi. 

Kampanya hakkında bilgi veren Şemdinli Belediye Başkanı Seferi Yılmaz; " bugün çevre temizleme günü. herşeyin başında temizlik gelir. İmanı olan temiz olur. Temizlik kampanyasına katılan herkese teşekkür ediyorum. Temizlik konusunda daha duyarlı olmalıyız ve herkesi duyarlı olmaya davet etmeliyiz. Temizlik, sadece kampanyalarla sınırlı kalmamalı. Çalışmalar kampsamında bütün ara sokaklar da ve mahallelerde çöp bidonlarımız olacak. Vatandaşlarımız çöplerini sağa sola değilde çöp bidonlarına bırakarak personellerimiz tarafından alınacak. Halkımızın çevre temizliğine özen göstermesi anlamında çalışmalrımız sürecek" dedi.

Şemdinli Belediyesi öncülüğünde 'Daha güzel ve daha temiz bir Şemdinli için el ele' temizlik kampanyasına BDP Şemdinli İlçe Başkanlığı, Şemdinli Esnaf Sanatkarlar Şoförler ve Otomobilcileri Başkanlığı, Şemdinli Toplum Sağlığı Merkezi, Kurdî-Der Şemdinli Şube Başkanlığı, TÜMBEL-SEN, MEYA-DER, Şemdinli Dershanesi, Nujin Kadın ve Yaşam Evi, Güldexwîn Kültür Merkezi'nin yanı sıra ilçe esnafı, öğrenciler, muhtarlar ve çok sayada vatandaşta destek verdi. 


Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2014, 15:12
YORUM EKLE
YORUMLAR
vatandaş
vatandaş - 10 yıl Önce

temizlik güzel de şemdinlinin sorunu sadece temizlik değil.

SIRADAKİ HABER